IMRE ZSOLT: MATKOVICH ILONA VÍGAN TÜNCIKÉZIK, MIKÖZBEN MEGFELEDKEZIK ARRÓL, HOGY A GYERMEKVÉDELEM KÖTELEZŐ ÖNKORMÁNYZATI FELADAT

Imre Zsolt, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje szerint ellentmondásos, hogy Vác baloldali polgármestere elment a gyermekek védelmére szervezett budapesti tüntetésre, miközben a váci testületben egy olyan képviselő is ül, akinek nevéhez pedofil tartalmakat közlő kiadvány kötődik.

„Mint azt posztjában büszkén közre adta, Matkovich Ilona részt vett a Hősök terén, a gyermekek védelmére szervezett tüntetésen. Matkovich tehát vígan tüncikézik, miközben megfeledkezik arról a tényről, hogy a gyermekvédelem kötelező önkormányzati alapfeladat, amelynek élén Vácott irányítása alatt, egy korábban saját kiadványában pedofil tartalmakat is megjelentető képviselő vezethet szakbizottságot” — írja közösségi oldalán Imre Zsolt.

„Ezt vajon hogyan magyarázza?” – teszi fel a kérdést Imre Zsolt rámutatva, hogy Matkovich Ilona „tüntet a gyermekek védelméért, míg hivatalában elnézően szemet huny egy nem kevésbé botrányos ügy felett és hallgatásával cinkos módon kiáll annak érintettje mellett. Tipikus kettős mérce ez, amely nem szokatlan tőle, ha személyes ügyeiről van szó. Míg a jobboldalon a hibának is van következménye, addig a baloldalon a bűnnek sincs!” – zárta mondandóját Imre.

Imre Zsolt ugyan bejegyzésében nem nevezte meg azt a képviselőt, akihez a pedofíliát népszerűsítő szövegek kötődnek, de a váciak előtt már ismert, hogy Fehér Zsolt volt az ARBO NYÚZ főszerkesztője, amiben pedofil tartalmakat, valamint nőgyűlölő és nőket megszégyenítő szövegeket is közöltek.

Erre korábban Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke is felhívta a figyelmet. Szabó szerint „felháborító, hogy egy olyan ember ülhet városunk képviselő-testületében, akinek az újságjában pedofíliát népszerűsítő szöveg jelent meg. A címe: Pedofeeling. Egy 12 éves váci kislány kirablásáról és megerőszakolásáról szól. Hihetetlenül gusztustalan és gyomorforgató módon az író részletesen mesél a folyamatról.”