HELYBEN HÁROM JÁRATOT ÉRINT A VOLÁNBUSZ EGYIK SZAKSZERVEZETÉNEK HÉTFŐI SZTRÁJKJA

A Volánbusz a 2023. december 10-11-ére meghirdetett munkabeszüntetés időtartama alatt is biztosítja az elégséges szolgáltatásokat az utasok érdekében, a jogszabályban foglaltaknak megfelelően.

Amennyiben az érintett autóbusz-vezető nem vesz részt a munkabeszüntetésben és felveszi a a munkát, úgy a sztrájkterv szerint kimaradó járat menetrend szerint közlekedik. A helyi közösségi autóbusz-közlekedési szolgáltatást végző Volánbusz Zrt. hivatalosan értesítette Vác Város Önkormányzatát, hogy december 11-én hétfőn a társaság egész napos figyelmeztető sztrájkja miatt több helyi buszjárat nem fog közlekedni.

Az alábbiakban a Volánbusz Zrt. által a város polgármesterének küldött tájékoztatóból idézünk.
„Tájékoztatjuk, hogy 2023. december 11-én, hétfőn társaságunknál egész napos figyelmeztető sztrájkot tervez a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SzAKSz). A Volánbusz Zrt. vitatja egy idei sztrájk jogszerűségét, a másodfokú bírósági döntés azonban hosszabb idő elteltével születhet meg, így már bizonyos, hogy a SzAKSz által kezdeményezett sztrájkra sor fog kerülni.

A VOLÁNBUSZ természetesen a sztrájk jogszerűségétől függetlenül is biztosítja az ún. elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően. Úgy látjuk, hogy a sztrájk mértéke a helyi autóbusz-közlekedésben az adott napra meghirdetett járatok legfeljebb 20-30%-át érintheti. Társaságunk a személyszállítási szolgáltatásokról szóló 2012. évi XLI. törvényben foglaltak alapján előkészítette a még elégséges szolgáltatást tartalmazó sztrájkmenetrendet.”