MEGEMELTÉK A STRAND NYÁRI BELÉPŐ ÉS BÉRLET ÁRAIT MATKOVICHÉK, A SZOLGÁLTATÁS SZÍNVONALA AZONBAN MESSZE ELMARAD AZ ELVÁRHATÓTÓL

A legtöbb nyári díjtétele növekszik június 15-től a váci strandnak, amit saját hatáskörében fogadott el a Pénzügyi-Ügyrendi Bizottság – számolt be róla az önkormányzat a város közösségi oldalán. 

A legnagyobb mértékben a felnőtt havi reggeli úszóbérlet ára emelkedik: 15.000 forintról 19.500 forintra.

A következő két táblázatban láthatók a strand tavaly nyári és idei árai. Pirossal jelöltük a 2023. június 15-től érvényes árakat.

a váci strand tavaly nyári díjtáblázata

 

a váci strand idén nyári díjtáblázata

A felnőtt belépő 1500 forintról 2000 forintra nő, a gyermek 900 forint marad.

Kérdés azonban, hogy ki lesz az, aki a váci strandra viszi a gyerekét pancsolni, ugyanis a gyermekmedence továbbra sem üzemel, el sem készült, és még mindig nem lehet látni a felújítás végét.

Az ellenzéki önkormányzat folyamatosan magyarázkodik ezzel kapcsolatban. Covid-zárlattól kezdve, a munkák közben felmerült problémákig mindenre hivatkoznak.  

A kisgyermekes szülők tehát vagy otthon hagyják gyermeküket, ha úszni támad kedvük, vagy egy másik strandot választanak a családi fürdőzésre. 

A váciaknak nem is kell messzire menniük. Az elmúlt években a Dunakanyar több strandja is megújult. Ilyen a verőcei, a nagymarosi és a zebegényi. Igaz, ezek szabadstandok, de nem kell belépőt fizetni és a családok kulturált körülmények között kapcsolódhatnak ki.

 

kiemelt fotó: vacistrand.hu