SZÁDOCZKI IMRE: NEM VEVŐK MÁR A VÁCIAK MATKOVICH HISZTÉRIAKELTÉSÉRE

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában hétről-hétre értelmezzük a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük az elnök urat, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét fontosabb közéleti történéseit!

VO: Vevők-e még a váciak Matkovich hisztériakeltésére?

Városunk vezetése közmeghallgatást tartott a Bernáth Kálmán iskola egyházi kézbe adásának ürügyén. Érdeklődve mentünk el az eseményre, mivel a városi kommunikáción kívül semmilyen információval nem rendelkeztünk az üggyel kapcsolatban. Fél óra telt el azzal, hogy a polgármester a Madách gimnáziumról beszélve fantasztikus vagyonvesztéssel riogatta a jelenlévőket. Ezt a gondolatot erősítendő az ESTV videói jöttek, szinte kizárólag a Madách gimnázium elvesztését jövendölve. Ezután Inotay alpolgármester vette át a szót és a jogi helyzetet ismertetve kiderült, hogy a református egyháznak eszében sincs átvenni a Madáchot és már a jogi megoldást is kidolgozták az azonos helyrajzi szám problémájára. Vihar egy pohár vízben Matkovich módra, beszélünk a semmiről és keltjük a hisztériát, de erre már nem sok vevő van.

VO: Aggódhatnak-e Matkovichék, mert nem sokan voltak kíváncsiak Gyurcsány Ferencre, az ellenzék vezérére?

Egy „csodálatos” eseményre kaptunk meghívót a közösségi médián keresztül, DK majális keretében bejelentkezett városunkba Gyurcsány Ferenc. Készültünk a fogadására, hiszen egy „őszödi böszmét” méltóképpen kell fogadni egy városnak. Kb. 30-an gyűltünk össze a Fidesz, a KDNP és a Fidelitas tagjaiból és meglepődve láttuk, hogy 13, azaz tizenhárom érdeklődő volt kíváncsi a baloldal vezérére. 300 lángos volt felajánlva a híveiknek, röpke fejszámolással 23 lángos jutott fejenként. A vezér más elfoglaltságra hivatkozva lemondta a megjelenést. Ezt Sződliget, a DK-ba újonnan beintegrált polgármestere közölte a lelkes tömeggel és velünk. Lesz még ennek böjtje a helyi baloldal vezetői számára, hiszen azon az oldalon minden Fletónál dől el és egyelőre toborzásból és rendezvény szervezésből elégtelen a bizonyítvány. Persze az is lehet, hogy ennyi támogatója van, ami szintén nem jó jel számukra a jövőre nézve, de ezért fájjon az ő fejük!

Kiderült a jövő évi választás pontos időpontja. 2024.06.09. a nap, amikor elbúcsúzhatunk a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökségtől.