MOLNÁR J. PÉTER: POÉNKODTAK VELE, DE ÉLESBEN NEM TESZNEK SEMMIT – NAPOK ÓTA NÉMA A VÁCI ÖNKORMÁNYZAT VADDISZNÓ ÜGYBEN

Jó poén – gondolta Matkovich Ilona 2019 februárjában, még „mezei” képviselőként, amikor megosztotta közösségi oldalán a Debrecen belterületén fürdőző vaddisznók képét. El is nevetgélhettek rajta akkor, mármint ő és a Slepp, hogy haha, annyi a kátyú Vácon, hogy egy konda vaddisznó se tudná elfedni őket, haha, és tádámm, négy év múlva valóban megjelentek a vaddisznók Vác belterületén.

Csakhogy most már Matkovich Ilona nem egy „mezei” képviselő, de nem ám! Polgármester Asszony! Két nagy kezdőbetűvel. Adott (volna) tehát a feladat: ha poénnak jó volt, élesben is mutassa meg, hogyan kell ezt intézni. Mert mondjuk így kellene: amint az első lakossági panaszok megjelennek fényképpel alátámasztva a legnépszerűbb váci közösségi csoportokban, a jegyző azonnal megkeresi az ilyen esetekre szerződött vadásztársaságot, amely először tájékoztatást ad az ügymenetről, aztán intézkedik a vad befogásáról vagy kilövéséről. Csakhogy láthatólag nem így történik. Az önkormányzathoz úgy tűnik annak ellenére nem ér el a probléma szele, hogy már napok óta érkeznek a fényképek és a videók a város közepén grasszáló vaddisznókról.

Lehet, hogy nem történt hivatalos bejelentés? Lehet. Lehet, hogy nem követi a város önkormányzata a váci közösségi csoportokat? Alig hihető. Lehet, hogy hivatalos bejelentés nélkül a jegyző semmit se fog tenni? Lehet.

Akkor mégis, mi lesz? Megvárja a városvezetés, hogy történjen egy baleset? Lehet. Akkor viszont bíróság legyen majd a talpán, aki eldönti, ki volt a felelős. Ezt viszont egy magára valamit is adó polgármester helyében én biztosan nem vállalnám be.