IDÉN MÁR KÖZEL 10 MILLIÓ FORINT FOLYT BE MATKOVICHÉK KASSZÁJÁBA A PARKOLÁSI BÜNTETÉSEKBŐL

A váci közterület-felügyelet minden hónapban beszámol a kiszabott parkolási bírságok mértékéről a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság ülésén. A hivatalos adatok szerint az idén kiszabott büntetések összege együttesen megközelíti a 10 millió forintot. 

Pontosan 9.497.600 forintot tesz ki az az összeg, amit a Vác utcáin parkoló autósok kénytelenek voltak kifizetni bírságként idén január elsejétől április 27-ig. 

Ha így haladnak a közterület-felügyelők a bírságdömpinggel, teljesíteni fogják a tőlük elvárt összeg beszedését az év végéig. Matkovichék ugyanis idén 34 millió forintot várnak a városkasszába egyéb bírságok címén, amibe a parkolási eljárások is beletartoznak. 

Ha ez még nem lenne elég, a parkolási díjakat is megemelte idén a balliberális városvezetés. A 2-es zónában a korábbi 300 forintról 350-re, a mélygarázsban 250-ről 300 forintra nőtt az óránkénti parkolás díja.

Május 1-jén pedig ismét életbe lépett a kiemelt turisztikai időszak az 1-es zónában, így ott a hét minden napján kell fizetni a parkolásért.