TOVÁBBRA IS HANYATLIK A VÁCI DUNAKANYAR SZÍNHÁZ, TAVALY ALIG VOLT ELŐADÁSUK

Összesen 51 előadást tartott a Váci Dunakanyar Színház tavaly, ami rekord alacsonynak számít. Az előző vezetés ideje alatt évi 336 előadásra is volt példa. 

Elkészítette a 2022. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámolót a dr. Varga Katalin vezette Váci Dunakanyar Színház. Az igazgató a dokumentumban leírta, hogy a tavalyi év volt az első olyan, amelynek teljes időszaka alatt működött a személyi átalakuláson átesett színház.

A leírtak szerint a múlt évben összesen 51 előadást tartottak Vácon, amire 9 ezer néző volt kíváncsi. Két előadásuk volt vidéken, 6 pedig külföldön.

A Váci Dunakanyar Színház szebb időket is megélt már, főként akkor, amikor még Kis Domonkos Márk vezette. A korábbi igazgató utolsóként a 2018-2019-es színházi évadot vitte végig, amit a 2019-es szakmai beszámolóban foglalt össze. Abban az áll, hogy egész évben 336 előadást tartottak összesen 47 ezer néző előtt. Emellett 47 belföldi és 6 külföldi vendégjátékon vett részt az intézmény.

A jegyeladásokból származó bevételek is hatalmas különbséget mutatnak. 2022-ben valamivel több mint 24 millió forint bevétele származott a színháznak a jegyekből. Kis Domonkosék pedig több mint 100 milliós bevételt produkáltak 2018-ban. 

Kis Domonkos Márkék erőfeszítései nem bizonyultak hiábavalónak, ugyanis a Váci Dunakanyar Színházat 2019 januárjában kiemelt státuszú előadó-művészeti szervezetté minősítették. 

Mint ismert, Kis Domonkos Márk 2020 februárjában állt fel a vezetői székből, miután Matkovichék addig üldözték mondvacsinált okokkal, mígnem magától távozott.

A jelenlegi színházigazgatóról, dr. Varga Katalinról pedig korábban egy szakmai bizottság kimondta, hogy alkalmatlan a pozíció betöltésére, Matkovichék mégis őt ültették a kulturális intézmény vezetői székébe.

Dr. Varga Katalin alkalmatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2021-ben visszavonták a színháztól a kiemelt státuszt, és amatőrré minősítették vissza.