SZABÓ CSABA: MATKOVICH ILONA HITHŰ GYURCSÁNYISTAKÉNT TÁMADJA AZ EGYHÁZAT

„Matkovich Ilona és Gyurcsány Ferenc közös ellenséget találtak Vácon az egyházban” – erről beszél Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke legújabb videójában. 

Mint ismert, Vác balliberális polgármestere hónapok óta nyíltan támadja az Északpesti Református Egyházmegyét.

A reformátusok ugyanis igényt nyújtottak be a Bernáth Kálmán Református Gimnázium tulajdonbevételére, amit egy tavalyi törvénymódosítás tesz lehetővé, és amit Matkovichék elutasítanak. 

Szabó Csaba szerint Matkovich Ilonától nem áll távol az egyházellenes szemlélet, amit korábban újságíróként igazolt a Magyar Narancsnál töltött évei alatt.

Azonban most bizonyítani akar Gyurcsánynak. Azért teper a bukott miniszterelnöknél, hogy jövőre ismét ő lehessen a baloldal polgármester-jelöltje Vácon. 

„Matkovich Ilona ájtatos arcú Pogány Madonnaként pózol a pápai misén, miközben polgármesterként Gyurcsánnyal karöltve páros lábbal száll bele a helyi egyházi felekezetbe” – állítja Szabó Csaba hozzátéve, hogy Gyurcsány ráadásul május 20-án Vácra jön,

„hogy a családi majálison együtt hergelje a helybélieket Matkovich Ilonával az egyházak ellen. Nem mellesleg kiadja az ukázt polgármester asszonynak a további elvárásairól.” 

„Ahogy Karácsony Gergelynek a fővárosban, úgy Matkovich Ilonának Vácon is tepernie kell a főnöknél, hogy megtarthassa politikai pozícióját, mert

az már Gyurcsány Ferencnek is szemet szúrt, hogy Matkovich Ilona nem várost, hanem ingatlanügynökséget vezet és ha ezt így folytatja, a végén még a város is a korábbi vállalkozásához hasonlóan román cégtemetőben végezheti” – szögezte le a váci Fidelitas elnöke.

Szabó Csaba felhívta a balliberális polgármester figyelmét arra, hogy ezzel az akcióval nem az egyházakat, hanem az egyházi óvodákba és iskolákba járó gyerekeket támadják. Szabó egyben támogatja a kormány döntését, hogy azok a családok, akik egyházi intézménybe járatják a gyermeküket ugyanolyan jó körülmények között tehessék ezt meg, mint az állami óvodákban és iskolákban. 

Szabó Csaba videója itt tekinthető meg.