KÉT VÁCI MENTŐT IS KITÜNTETTEK A MENTŐK NAPJÁN

Május 10-én ünnepelték az Országos Mentőszolgálat fennállásának 75. évfordulóját. A parlamentben elismerésben részesítették a legkiválóbb mentődolgozókat, köztük két vácit is.

Glózer Csaba mentőápoló főigazgatói dicséretet, Erdősi Balázs mentőtechnikus pedig Iránytű-díjat kapott. Mindketten a váci mentőállomáson szolgálnak.

Glózer Csaba váci mentőápoló és Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója; forrás: facebook.com/Váci mentőállomás
Erdősi Balázs váci mentőtechnikus és Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója; forrás: facebook.com/Váci mentőállomás

1887. május 10-én kezdte meg szolgálatát a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület, 1948-ban pedig ezen a napon alakult meg az Országos Mentőszolgálat. 

Az idei, jubileumi év alkalmából a mentődolgozók megbecsülésére a Magyar Nemzeti Bank díszcsomagolású pénzforgalmi érméket bocsátott ki. Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója szerint a mentőszolgálat grafikai elemeivel ellátott érmék nem csupán megjelenítik a jeles évfordulót, hanem a társadalom széles rétegeihez eljutva kifejezik azt a megbecsülést, amit bajtársai iránt éreznek az emberek.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársainak Novák Katalin köztársasági elnök is köszönetet mondott.

Közleményében azt írta, hogy az elmúlt időszak különösen nagy erőpróba elé állította e hivatás képviselőit. A mentőorvosok, mentőtisztek, mentőápolók és -irányítók, valamint a gépjárművezetők azonban megmutatták, hogy az emberek rendkívüli körülmények között is számíthatnak rendületlen elhivatottságukra.
“Köszönjük áldozatos munkájukat!” – zárul az államfői kommüniké.