LASSAN ÉGIG ÉR A FŰ A KÖZTERÜLETEKEN, DE VAJON MIKOR INDÍTJÁK BE A FŰKASZÁKAT MATKOVICHÉK?

Hetek óta tavaszias idő van, sokan már kertészkednek, de úgy tűnik, mintha a váci városvezetés még a téli álmát aludná. Ez látható az elhanyagolt közterületeken. Vannak olyan utcák és parkok, ahol már szinte mindent benőtt a fű.

Napok óta azon bosszankodnak a váciak a közösségi médiában, hogy a város számos helyén hatalmasra nőtt a fű, de munkavégzésnek nyoma sincs.

„Sziasztok! Nem tudjátok esetleg, hogy kinek kell szólni a fű miatt? Mert a Földváry téren (szerk.) konkrétan térdig ér már és nem igazán sietnek lenyírni…. tele van minden kullanccsal” – írta bejegyzésében a téma elindítója.

Rövid időn belül sokan osztották a véleményét. 

„Deákvárra a vízfogóhoz lassan már a National Geographic érkezik forgatni trópusi esőerdők témakörben….”

„Deákváron némelyik kereszteződésben akkor a fű, hogy autóval ki se lehet kb kanyarodni. Nem csak a Földváry téren (szerk.), mindenhol szarnak bele.” – írták a városlakók.

Mi is útnak indultunk és megnéztük, hogy milyen képet festenek a parkok és útszélek május 9-én.

A már említett deákvári vízfogónál valóban szemet bántóan nagy a fű. 

Találtunk olyan parkot, ahol a sövényt már átnőtte a fű.

Az egyik út szélén egy átlagos magasságú embernél is nagyobbra nőtt a gaz.

Ezen az utcasarkon szintén mindent ural az elhatalmasodott fű. Ennek ellenére a biztonság kedvéért egy tábla hirdeti, hogy zöldhulladék lerakása tilos, nehogy a városlakóknak eszükbe jusson szemetelni.

A közterületek elhanyagoltsága azért is felháborító, mert Matkovich Ilona megválasztása előtt még környezetvédelemmel és zöld szemlélettel kampányolt. Korábbi ígéretét évek óta éppen ő nem tartja be.

Mint ismert, a Széchenyi utcában kivágták a japán cseresznyefákat, de Matkovich akkor sem ellenkezett, amikor a fia cégének lakóparképítése miatt vágtak ki egészséges egyedeket.  

Kíváncsian várjuk, hogy Vác balliberális polgármestere vajon mikor kezdi követni Karácsony Gergely példáját, aki Budapest főpolgármestereként idén minden eddiginél több közterületet nyilváníttat méhlegelőnek, hogy ne kelljen érdemi munkát végezni és füvet kaszálni.