INOTAY KIKELT MAGÁBÓL, MERT NEM TUD SZÖVEGET ÉRTELMEZNI

Hírhamisítóként mutatott be engem közösségi oldalán Inotay Gergely alpolgármester, miután a váci baloldal szemétszedő akcióját összehasonlítottam a váci Fidelitas és Fidesz hasonló megmozdulásával. 

Inotay azt kifogásolta, hogy leírtam a valóságot. 

A korábbi cikk tartalmából: „Inotay Gergely alpolgármester kis csapatával a háttérben szelfizett egyet a Duna-parton, de a kezükben üres szemeteszsákok voltak. Inotay április 15-én közzétett posztjában nem tért ki arra, hogy mennyi szétszórt szeméttől szabadították meg a várost, és arra sem, hogy hány ember csatlakozott hozzájuk. Ha tömegeket tudtak volna a jó ügy mellé állítani, vélhetően egy nagyobb csapatról készült volna közös kép. Annál is inkább, mert lelkesen hirdették a szemétszedést a közösségi médiában. Egy héttel később a váci Fidesz és a Fidelitas járta a város köztereit. Mintegy 50-en gyűjtötték össze a mások által szétdobált hulladékot. Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke elmondta: örül annak, hogy zárt körben, mindenféle hirdetés nélkül is ennyi embert tudtak mozgósítani erre a fontos feladatra.”

A leírtakat fotók bizonyítják. 

a váci baloldal szemétszedése, forrás: Inotay Gergely facebook-oldala

 

a váci Fidelitas és Fidesz szemétszedése, forrás: Szabó Csaba facebook-oldala

Inotay azóta sem számolt be arról a követőinek, hogy hány zsákot szedtek tele. Az alpolgármester szóvá tette azt is, hogy nem érdeklődtem a szemétszedésük sikeréről. Írta ezt úgy, hogy megválasztásuk óta nem áll szóba a helyi sajtóval az önkormányzat. Számos cikk megírása előtt küldtünk már sajtómegkeresést a városházának, Matkovich Ilona polgármestert megszólítva, de egyszer sem érkezett válasz. Kínosan ügyelnek arra is, hogy egyetlen meghívót se kapjon szerkesztőségünk az önkormányzat sajtónyilvános eseményeire, nehogy meg tudjuk őket szólítani. Mi azonban a nem létező kommunikáció ellenére sem engedhetjük meg magunknak azt, hogy nem számolunk be olvasóinknak a városban történt eseményekről.

Inotaynak az is szúrja a szemét, hogy nem váciként írok a városról és a lakókat érintő ügyekről. Ebben az esetben viszont jogosan merül fel a kérdés: az nem zavarja őt, hogy képviselőtársa, Kászonyi Károly csörögiként tagja a váci városvezetésnek?

Inotay Gergely a hatalomért nácikkal és kommunistákkal érdekszövetségbe lépve minősít újságírókat, de a saját lapjukban máig nem számoltak be a tavalyi országgyűlési képviselő választás eredményéről, mert vélhetően a mai napig fáj neki, hogy ő csak a szavazatok 33,83%-át kapta meg, míg Rétvári Bence a voksok 55,46 %-ával megnyerte a választást.

Kíváncsian várjuk, hogy Inotay Gergely vajon eljut-e Fekete-Győr András szintjére, és bemegy-e szerkesztőségekbe újságírókat zaklatni? Ugyanis úgy tűnik, hogy az ő szemében csak az a jó újságíró, aki az ő malmára hajtja a vizet.

Saliga Zsófia