SZÁDOCZKI IMRE: TOVÁBB FOLYTATÓDIK A VÁCI INGATLANMUTYI?

Mivel nincs az a sajtókérdés, képviselői interpelláció, illetve bármilyen civilektől, politikusoktól érkező közérdekű kérdés, amire hajlandó lenne egyenes tisztességgel válaszolna a baloldali többségű vezetés, ezért kénytelenek a váciak csak a kötelezően kitett dokumentumokra, és olykor-olykor olyan városházi forrásokra hagyatkozni, akik nevük említése nélkül adnak meg olyan adatokat, amelyek választói közérdeklődésre tartanak számot. Szádocki Imre, a Fidesz váci elnöke az eszeveszett ingatlaneladási hullám új epizódjai kapcsán próbált tájékozódni a közvagyon indokolhatatlan kiárusítása miatt. A jobboldali politikus az alábbi nyílt levelet küldte el szerkesztőségünkbe:

A SZÉCHENYI U. 17. ALATTI INGATLAN

A múlt heti testületi ülésen megszavazta a baloldali többség, hogy a Széchenyi u. 17. alatti ingatlant eladja az önkormányzat a jelenlegi bérlőnek. Tudomásunk szerint mindenfajta pályázat és versenytárgyalás nélkül. Bár állítólag történt valamilyen értékbecslés, de az eladási ár köszönőviszonyban sincs a valós piaci árakkal! Különösen úgy, hogy előtte az önkormányzat még fel is újíttatta, de ezt az összeget sem érvényesítette az árban. A dokumentumok szerint 44.081.889 Ft + ÁFA lett a vételár. Itt azért egy Széchenyi utcai üzlethelyiségről beszélünk, amit bármikor jól ki lehet adni.

Olyan ez, mint amikor a mesében levágják az aranytojást tojó tyúkot. Egyszer jóllakunk belőle, de a mindennapi aranytojás nagyon fog hiányozni.

A Széchenyi u. 17. alatti ingatlan – Fotó: VácOnline

A ZRÍNYI U. 1.  SZ. ALATTI INGATLAN

A bizottság megszavazta a Zrínyi u. 1. eladásának lehetőségét is. Itt egy jól menő étterem van jelenleg, amit most újítottak fel teljesen és láthatóan egy exkluzív helyet fognak nyitni.

A probléma ugyanaz, mint az előző példánál, ha mindent eladnak, milyen bevételei lesznek a városnak? Ezek a bérleti díjak nagyon fognak hiányozni egy következő önkormányzati vezetésnek.

A Zrínyi u. 1. sz alatti ingatlan – Fotó: GoogleMap StreetView

VÁLOGATÁS NÉLKÜLI LAKÁSELADÁSOK

A lakásokkal kapcsolatban is szánalmassá kezd válni a helyzet. A választások előtt arról szólt a marketing, hogy lakásokat fognak építeni. Később úgy módosították, hogy eladják a lelakott lakásokat  és ebből a bevételből felújítanak és építenek.

A valóság az lett, hogy mostanra válogatás nélkül adnak el jó állapotú lakásokat is és nem építenek egyet sem.

Városházi informátorunk szerint a lakások legalább már a 15%-a piacra került.

Azért annyit ígérhetek a „városvezetésnek álcázott ingatlanügynökségnek”, hogy a jövő évi választások után minden ilyen eladást megvizsgálunk és a visszaéléseket nyilvánosságra hozzuk!

Eladott önkormányzati lakások városszerte – Fotó: Vác.hu