ÚJ, EZÚTTAL FESTŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS NYÍLIK CSÜTÖRTÖKÖN A MARGARÉTA KÁVÉHÁZBAN

Wachtler László fotókiállítása után a mai napon festőművészeti kiállítás nyílik a kiállítóhelyként is népszerű Margaréta Kávéházban, a 17.30-kor kezdődő megnyitón Németh Árpád pályatárs ajánlja az érdeklődők figyelmébe Laukó Pál festőművészt és Lenyomatok című bemutatóját, fuvolán közreműködik Bonifert Janka.

A kiállítás a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat közreműködésével, társszervezésében valósul meg.

Laukó Pál festőművész így vall művészetéről:

„A festés útján a * Csontváry kiállítás indított el annak idején, lenyűgözött képeinek szuggesztivitása.
Megismerkedhettem Hincz Gyula festőművésszel, a 60-as, 70-es években rendszeres látogatója voltam műtermének. Tőle szellemi útravalót kaptam.

Képeztem magam a Zebegényi Szabadiskola, a Bauhaus Festőiskola, és a Képépítő Stúdió tagjaként. Mesterem Szkotnyiczky Péter festőművész, akitől a szakmai alapokon felül akvarellfestést is tanultam, Péter nagy hangsúlyt fektetett a lazúrok alkalmazására.

Újrahasznosító művész vagyok, a különböző helyekről származó papírokat ledarálom, más anyagok hozzáadásával felhasználom a képeim készítéséhez.”

Az alkotó tagja a Magyar Festők Társaságának, az Országos Képző és Iparművészeti Társaságnak, az Újpesti Művészek Társaságának, a Fővárosi Festő Stúdiónak, a Kőbányai Képző és Iparművészek Egyesületének, a Kortársak Festőcsoportnak.

Alapító tagja volt a Balatonfűzfői Művésztelepnek, rendszeresen részt vesz alkotótáborokban: Felsőtoldtól kezdve Ercsin, Szolnokon, Gárdonyon, Ábrahámhegyen, Hévízen át Zebegényig.
Résztvevője, szervezője a Budapesten és a Dunakanyarban alkotó képzőművészek kiállítás-sorozatának a fővárostól Vácig, Verőcéig, a túlparton Esztergomig.

* Természetesen nem a Szépművészeti Múzeumban nemrégiben nyílt „Csontváry 170” időszaki kiállításról van szó, de ez a megjegyzés ugyancsak kiváló ajánlás ahhoz a bemutatóhoz is.