MÁR A HOSSZÚ HÉTVÉGE UTÁNI ELSŐ MUNKANAPON SOKAN UTAZTAK VÁRMEGYEBÉRLETTEL

Május elsejétől egy minden eddiginél kedvezőbb bérletrendszer használatával a teljes vármegyét, sőt, akár az egész országot be lehet utazni a MÁV-START és a Volánbusz járataival.

A már a Magyar Közlönyben is leírtak alapján a Pest vármegyebérlet (ahogy az összes többi vármegyei bérlet is) 9450, a havi országbérlet 18 900 forintba, míg a vármegyei tanulóbérlet 945 forintba kerül.

Buszos tesztutunkon azt tapasztaltuk, hogy máris igen sokan használnak vármegyebérletet, sőt menet közben, az autóbusz-vezetőknél is szép számban váltottak ilyen – újra hangsúlyozzuk: névre szóló, tehát a személyi igazolvány számát is tartalmazó – utazási igazolványt.
Az új típusú bérletek használata tapasztalatunk szerint kezdetben mindenkitől egy kicsit több türelmet követel, a sofőröktől ugyanúgy mint az utasoktól, például úgy tűnik, hogy a buszvezetők melletti leolvasó masinák – talán csak átmenetileg? – nemigen szeretik a bérlettokokat.

Ugyanakkor egyértelmű, hogy az új típusú bérletek sok családban sokaknak olcsóbbá tehetik és egyszerűsíthetik a tömegközlekedést.