VÁCIAK SZÁZAINAK ISTEN ÁLDOTTA VASÁRNAPI TALÁLKOZÁSA A SZENTATYÁVAL NEMZETÜNK FŐTERÉN

Vasárnap a kora reggeli órákban minden menetrend szerinti és pótlólag indított vonat zsúfolásig megtelt a váci és a Vác alsóvárosi megállóhelyeken, bizonyára nem tévedünk, ha azt írjuk, hogy több ezren indultak útnak (így is) a városból Budapestre, azon belül pedig aztán a Kossuth térre, hogy részesei lehessenek Ferenc pápa ünnepi miséjének.

Az alkalom elmélyültségéhez számos váci kórista is hozzájárult szolgálatával a több kórusból egyesített énekkarban, amelyet más karnagyok mellett Varga László, a váci székesegyház karnagya is dirigált a szertartás egy részében.

Aztán kiemelhetjük, hogy fellépett a váci, dunakanyari kötődésű Gável-fivérek vezette Eucharist együttes is.

A hatalmas tömegben sok helyen felemelt helységnévtáblák sorában több is jelezte, hogy ott Vácról érkezett hívek csoportosulnak.

Ferenc pápa szóban, gesztusokban keblére ölelte a magyarokat, egyik köszöntő mondatában így fogalmazva: vágyott rá, hogy újra eljöhessen hozzánk.
És ahogy a konferanszié búcsúzáskor megfogalmazta, mi pedig imáinkban hordozzuk a Szentatyát, és hálás szívvel köszönjük a nemzetünk főterén elhangzott tanítását.