AMÍG INOTAYÉK ÜRES ZSÁKOKKAL SZELFIZTEK, ADDIG A FIDESZ ÉS A FIDELITAS 28 ZSÁK SZEMETET SZEDETT ÖSSZE

A közelmúltban több szemétszedési akció is megvalósult Vácon, amiről a helyi politikusok büszkén számoltak be közösségi oldalukon. Szemetet szedett a baloldali városvezetés, valamint a helyi Fidesz és a Fidelitas is. A szerepvállalásukat azonban máshogy értelmezték.

Inotay Gergely baloldali alpolgármester kis csapatával a háttérben szelfizett egyet a Duna-parton, de a kezükben üres szemeteszsákok voltak. Jess Kinga önkormányzati képviselő kezében pedig még az sem. Ő inkább bedobta a cukiságbombát a pórázon tartott kutyájával.

Inotay Gergely április 15-én közzétett posztjában nem tért ki arra, hogy mennyi szétszórt szeméttől szabadították meg a várost, és arra sem, hogy hány ember csatlakozott hozzájuk. Ha tömegeket tudtak volna maguk és a jó ügy mellé állítani, vélhetően egy nagyobb csapatról készült volna kép. Annál is inkább, mert lelkesen hirdették a szemétszedést a közösségi médiában. 

forrás: Inotay Gergely facebook-oldala

Egy héttel később a váci Fidesz és a Fidelitas járta a város köztereit. Mintegy 50-en gyűjtötték össze a mások által szétdobált hulladékot.

Szabó Csaba, a váci Fidelitas elnöke elmondta: örül annak, hogy zárt körben, mindenféle hirdetés nélkül is ennyi embert tudtak mozgósítani erre a fontos feladatra. 

„A környezet védelméről mi nem csak beszélünk, hanem tényleg teszünk érte, így a város több pontját sikerült megtisztítani. Összesen 28 zsák szemetet gyűjtöttünk össze, amit a TeSzedd keretében elszállítanak. A szemétszedésünk fő üzenete, hogy intelligens ember nem szemetel, a többieknek pedig tilos!” – tette hozzá Szabó.

Forrás: Szabó Csaba Facebook-oldala

***

VÁCUP VIDEÓ – TUDÓSÍTÁS A LEGUTÓBBI TESZEDD SZEMÉTSZEDÉSI AKCIÓRÓL