BUKI HÍRADÓ – HÁJAS ATTILA: A HAZUGSÁGOK HÁLÓJÁBAN VERGŐDIK A KÖRZETÜNK, ÚJRA RÁNK HORDJÁK A VÁROS SZEMETÉT (VIDEÓ)

„Helló! Szervusztok! Hájas Attila vagyok innen a Bukiból” – ezzel az olvasóink megszólításával küldte szerkesztőségünkbe a publikálásra szánt rövid videólevelét a bukiak szószólója, aki már ezidáig is rengeteg konfliktust felvállalva mindig nevén nevezte azokat a városvezetői packázásokat, amik a Kőhíd lakóparkiakat érték. Ezúttal a körzetben található egykori lőtérre ment ki, ahol elképedve azt tapasztalta, hogy rendületlenül továbbra is szemetet hordanak ide. Íme a videólevelének szerkesztett szöveges változata:

„Megdöbbenve azt vettük észre, hogy a polgármester asszony megszegve az ígéretét, hogy eltakaríttatja a régi lőtérről a szemetet, nemhogy eltakaríttatta azt, hanem még újak jöttek hozzá. Fényképeink vannak róla, hogy ezek nem voltak itt:

  • újabb veszélyes hulladékok,
  • illetve a feltöltésre váró föld vagy homok.

Mögötte is tele vagyunk szeméttel. Táblákat helyeztek ki, hogy a város mely utcáiból hozhatják ide a szemetet.

Felhívom a polgármester asszony figyelmét, hogy itt van a Buki-tó, illetve itt építkezik a fia is, körülbelül olyan 150 méterre ettől az illegális szemétteleptől, vagy hogy is nevezzük e veszélyes hulladékokkal betemetett gödröket!?

Tehát megint hazudtak: a polgármester asszony megígérte, hogy elviteti innen a szemetet, felszámolja a lerakott hulladékot… De nem számolta föl, ugyanúgy hozzák tovább a szemetet…

Lehet látni, ahogy körbenézünk, hogy tönkretették a zöldterületet. A fákat kidöntötték, rájuk tolták a szemetet, a feltöltési anyagot a még élő fákra. Sokat kidöntöttek, összetörtek, ha körbenézünk, mindenhol ezt látjuk… Ez a polgármester asszonyunk zöld területe! Ebből lesz a mi zöld városunk…” – zárta választói panaszát Hájas Attila.