A DVSC VALÓSZÍNŰLEG A VÁCI RÉVEN HAJÓZHAT(OTT) BE A NŐI KÉZILABDA BAJNOKSÁG DOBOGÓS KIKÖTŐJÉBE

Több mint ötszáz néző szurkolt a csapatoknak a sportcsarnokban szombaton, a női kézilabda NB I-es bajnokság PRAKTIKER-VÁC – DVSC SCHAEFFLER összecsapásán, ami a látogatók 20:22-es győzelmével zárult.

Jegyzőkönyv

PRAKTIKER-VÁC–DVSC SCHAEFFLER 20–22 (10–12)
Vác, 550 néző. V: Hargitai G., Markó G.
VÁC: CSIZMADIA – Diószegi 3, Ballai B. 1 (1), KUCZORA 8 (3), HELEMBAI 6, Marincsák, Ballai A. 1. Csere: Ferenczy, Kovács A., Kurucz A. 1, Kovalcsik J., Schatzl
Natalie. Edző: Herbert Gábor.
DVSC: Gabriel – Töpfner 1 (1), Kácsor 2, BORDÁS 3, PLANÉTA 4, Vámos P. 2, Petrus 1. Csere: Giegerich (kapus), Szabó N. 1, Füzi-Tóvizi 1, HÁMORI K. 5, M. Costa 1,
Vámos M. 1. Edző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1

MESTERMÉRLEG

Herbert Gábor: – Megérdemelten hagyta el győztesen a pályát a Debrecen. A küzdő jelleg dominált, aminek alapvetően örülök, hogy a védekezésen múlt a találkozó. Annak már nem, hogy sok olyan gólt kaptunk, amelyek begyakorolt, megbeszélt, videózott dolgok voltak és már nem először fordultak elő. Csizmadia Fanni kompenzált minket a kapuban, aki fantasztikusan védett. Nagyon össze kell kapnunk magunkat a válogatott és a húsvéti szünetben, hogy az ilyen típusú összecsapásokat meg tudjuk nyerni.

Szilágyi Zoltán: – Tudtuk jól, hogy nagyon nehéz lesz a Vác otthonában nyerni, hiszen az első perctől kezdve a küzdelem dominált. Nagyon elégedett lehetek a védekezésünkkel, a sok ütközéssel és a magas faultszámmal, amivel sikerült megállítanunk ellenfelünket. Ez volt a siker kulcsa. Támadásban megvoltak a lehetőségeink, azonban rendre kihagytuk a százszázalékos helyzeteket, átlövéseket, hétmétereseket, amelyet nagyon jól kihasználtak a hazaiak.