SOROSHOZ TARTOZÓ MAGYAR SZERVEZETEKET TÁMOGAT AZ UNIÓ, MEGVAN A LEENDŐ BALOLDALI KAMPÁNYFORRÁS?

A jelenlegi hétéves EU-költségvetés az előzőnél 15 százalékkal több közvetlen, vagyis nem a kormányokon keresztül elosztott forrást tartalmaz. Az összeg hozzávetőleg 280 milliárdról 320 milliárd euróra emelkedett. Ebből Magyarországra 1,6 milliárd forint érkezik.

Cseh Katalin, momentumos európai parlamenti képviselő ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a Magyarországnak megítélt 1,6 milliárd forintot az Ökotárs Alapítvány több másik szervezettel osztja szét – elmondása szerint – a demokrácia, az emberi jogok és a jogállam mellett elkötelezett civil szervezetek közt.

Az Ökotárs Alapítvány egy, a Soros-hálózathoz köthető magyar egyesület. Fő tevékenységei közé sorolható a kormányellenes tüntetéseken való részvétel.

Az Ökotárs Alapítvány vezetője például a 2022-es áprilisi választások után a Mi vagyunk a többség nevű csoport kormányellenes megmozdulásán fel is szólalt. Móra Veronika azt hangoztatta, hogy ki kell állni a Stop, Soros! törvényjavaslattal fenyegetett szervezetek mellett.

A magukat függetlennek mondó, de mégis kormányellenes, Soros-szervezeteknek különösen jól jön a támogatás a 2024-es önkormányzati választások előtt alig egy évvel.

A magyar kormányt megkerülve érkező pénzek a baloldali kampány forrásai lehetnek.