INDUL A 13. DUNAKANYAR HANGJA TEHETSÉGKUTATÓ ÉNEKVERSENY, ÁPRILIS 16-ÁN LESZ A VÁLOGATÁS

Április 16-án vasárnap kezdetét veszi az ország legnagyobb helyi érdekeltségű és ezen a szinten legrégebbi tehetségkutató énekversenye, a Dunakanyar Hangja, már elkezdődött a nevezés, jelentkezés a három fordulós megmérettetésre, a szervezők legutóbbi sajtótájékoztatójukon ismertették a legfontosabb tudnivalókat és bemutatkozott az idei zsűri is.

A népszerű énekversenynek ezúttal is a váci Madách Imre Művelődési Központ ad otthont. A válogatás napján (április 16. vasárnap ) déltől egészen este 8 óráig várják a jelentkezőket. Akik szeretnék megmutatni és megmérettetni énektudásukat, azoknak előzetesen e-mailben kell jelentkezni a versenyre a dunakanyarhangja2023@gmail.com címen, de a hivatalos regisztráció a helyszínen, a válogatás napján lesz. Bárki bármilyen műfajban nevezhet, mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők. Az énekversenyen 7-14 éves korig külön gyermek kategóriában is lehet indulni, a felnőtt kategóriában kortól függetlenül bárki megmutathatja énektudását.

A Dunakanyar Hangja elnevezésű tehetségkutató ötletgazdája és főszervezője, Wernke Ádám a sajtótájékoztatón elmondta: nagyon büszke arra, hogy immáron 13. alkalommal hirdethették meg az országosan is elismert rendezvényt, szavai szerint az énekverseny kitűnő előszobája lehet egy sikeres zenei karriernek, hiszen itt a résztvevők a zsűritől igazán őszinte, építő jellegű kritikákat kapnak, megtapasztalhatják, milyen érzés nagy színpadon állni és nagy közönség előtt énekelni, valamint számos ismeretségre is szert tehetnek.

A szakmai zsűriben ezúttal is négyen értékelik majd a produkciókat: Kováts Vera – énekes, színművész, Patrik Judit – énekes, zenetanár, Zoller Zsolt – énekes, zongorista, Zola
énekes, dalszerző.

Mint azt a zsűri tagjai elmondták: nagyon fontos, hogy a válogatásra mindenki jó minőségű zenei alapot vigyen magával, illetve ha zenei kísérettel érkezik, akkor azt a  regisztrációnál előre jelezze.

Bármilyen műfajban lehet indulni, legyen az pop, rock, jazz, musical, operett, népdal, rap vagy akár saját dal, teljesen mindegy, mit képvisel a versenyző, a zsűri minden esetben az összképet fogja értékelni és szakmai útmutatással segíteni a tehetséges előadókat.

A verseny három fordulóból áll: válogatás, elődöntő, döntő. A tematika szerint a válogatáson nincs semmi megkötés, bármilyen dallal lehet indulni, a továbbjutóknak viszont az elődöntőben már csak magyar nyelvű szerzeményekkel lehet bizonyítaniuk, a döntőben pedig a zsűrivel közösen választják majd ki az igazán testhezálló dalokat.

A győztes és a további díjazottak az idén is rengeteg értékes nyereménnyel gazdagodhatnak, lesz köztük wellness lehetőség, vacsorameghívás, torta, a gyermek győztesnek a kosdi RoBirtok ajánlott fel egy fantasztikus családi hétvégi kikapcsolódást, de számos ajándékcsomag, oklevelek és serlegek is gazdára találnak majd.

Az érdeklődő nézők számára a válogatás ingyenes, az elődöntő 500 Ft, a döntő-finálé gálaestre pedig 1000 Ft a belépő.

Bővebb info: https://www.facebook.com/dunakanyarhangja2010
Facebook esemény: https://fb.me/e/20O3glr52