LEZÁRT AKTA: FESZÜLTSÉGLEVEZETÉS – „TELJESEN ELVESZTETTEM A FEJEM”

A váci vizsgálók befejezték annak a 72 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint élettársa autóján töltötte ki haragját – írja a police.hu

Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy váchartyáni házhoz kértek rendőri intézkedést 2023. február 12-én délelőtt, miután az ott lakó idős nő átfazonírozta élettársa gépkocsiját. Előzőleg vita alakult ki közöttük a férfi lányának anyagi támogatása miatt. A pár életében a kisebb-nagyobb viták, súrlódások nem volt szokatlanok, volt, hogy tettlegességig fajult a dolog.

A férfi megállj parancsolt élettársának, erre az asszony ultimátumot adott: ha megpróbál elmenni, összetöri az autóját. A döntést azonban nem várta meg, egyik kezébe egy baltát, a másikban egy botot markolva kezdett körözni az udvaron álló jármű körül, miközben ordítozott. A férfi elvette tőle a baltát, így a maradék bottal kezdte megsorozni a szélvédőt, a visszapillantó tükröket, a fényszórók lámpatestjét, de megsínylette a támadást a motorháztető és a sárvédőelem is. A kárt fél millió forintban határozta meg a tulajdonos.

A nő a kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében elmondta, hogy élettársával jó kapcsolatban voltak, de a férfi nagykorú lánya miatt nem volt felhőtlen a viszonyuk. „ Ebből vita is alakult ki, amely sajnos odáig fajult, hogy összetörtem a kocsiját a kezem ügyébe eső fadarabbal, mérges voltam, teljesen elvesztettem a fejem” – vallotta a nő. Tettét megbánta.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 72 éves asszony ellen a rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.