FEHÉRVÁRINÉ TÓTH HELGA SZEMÉLYÉBEN ÚJ IGAZGATÓT VÁLASZTOTTAK A TRAGOR IGNÁC MÚZEUM ÉLÉRE

Az önkormányzati képviselő-testület márciusi ülésén fontos személyi változásokról is döntés született, részben az ezúttal a tanácskozás elejére átidőzített zárt tanácskozáson.

A grémium a zárt ülésen megválasztotta a Tragor Ignác Múzeumot az elkövetkező öt évben irányító első számú vezetőt, az intézményt egy évtizeden át vezető eddigi igazgatót, Forró Katalint az egyedüliként pályázó Fehérváriné Tóth Helga váltja a pozícióban.

Miután a legújabb elképzelés szerint a jövőben nem egységes rendszerben működő vállalatcsoportként (holding) ténykednek tovább az önkormányzat bizonyos cégei, társaságai, hanem önállóbban, közvetlenebbül becsatolva a hivatalhoz, ezért az egyes társaságoknál külön ügyvezető-igazgatók folytatják az irányítást. Hol új személyek, hol az eddigi vezetők. A távhős cég élére jelesül továbbra is bizalmat kapott a testülettől a jelenlegi közvetlen elő számú vezető, Völgyesi Viktor.

A vállalatcsoport szétszedésének hozománya az is, hogy jobbára a testület döntéshozó többségének jóváhagyása alapján a Váci Városimázs Kft. önkormányzati tulajdonrészét
forgalomképes vagyonba sorolták át, itt minden bizonnyal az ESTV stúdiójának helyet adó Kossuth utcai ingatlan (alábbi képünkön) sorsa is fontos kérdés lehet a jövőben.

Szintén személyekhez kötődő döntés, hogy az önkormányzat úgymond rendezi egyes ügyvezetők bérét, magyarán tisztes béremelést ad részükre.

A Váci Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjének 850.000, a Madách Imre Művelődési, Kulturális és Szolgáltató Nonprofit Kft. igazgatójának 728.880, a Váci Dunakanyar Színház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének 708.000, a Vác és Környéke TDM Nonprofit Kft. igazgatójának pedig 748.000 forint volt az eddigi bruttó bére, amit most mindegyikük esetében hozzávetőlegesen öt százalékkal megemelt az önkormányzat.