SZÁDOCZKI IMRE: MATKOVICH ILONA RENDKÍVÜL ÜGYEL ARRA, HOGY NE LEHESSEN NEKI FELTENNI VALÓDI KÖZÉLETI KÉRDÉST

Szádoczki Imrével, a Fidesz váci elnökével a VácOnline rendszeres rovatában hétről-hétre értelmezzük a heti közéleti eseményeket. Ezúttal is arra kérjük az elnök urat, hogy a helyi jobboldal szemszögéből tolmácsolja olvasóinknak az előző hét közéleti történéseit!

VO: Az elmúlt héten hivatalos lett a város költségvetését magyarázó polgármesteri előadás, amelyet az ESTV bonyolított le. Bár lehetett kérdezni, de csak négy nappal előtte írásban, majdan a közösségi médiában később nyomon lehetett követni a beszélgetést.

A probléma abban áll, hogy a kérdéseket kiválogatták és csak arra válaszoltak, amire akartak, a közösségi médiában pedig megint kikapcsolták a hozzászólás lehetőségét.

Így hát nem okoztak „csalódást” ezúttal sem a szájzár rendelet óta!

Továbbra sem hajlandóak meghallgatni semmiféle ellenvéleményt, kritikát, javaslatot….

VO: Jól látjuk, hogy a polgármester csak magyarázkodik és értetlenkedik a Bauer utcai bölcsőde kapcsán?

– Kitért Matkovich Ilona a Bauer utcai bölcsőde ügyére is. Ez a tortúra is tökéletesen jellemző a baloldali városvezetőkre.  Ugyanis immár kétszer megkapták az építkezés árát a kormánytól,  mégis sehol sem tart az építkezés, és azóta is össze-vissza beszélnek városháziak ennek valódi okáról. Azt be nem vallják, hogy ők hibáztak, és hogy valójában ők bántak felelőtlenül a közpénzzel.  A legnagyobb probléma az, hogy a gyermekek nem tudnak ebbe a bölcsődébe járni! Dilettáns, a rájuk bízott közpénzzel felelőtlenül bánó, olyan városvezetőkkel állunk szemben, akikre  ez a történet teljesen jellemző!

VO: Hogyan értékeli a Jobbikban zajló eseményeket, hiszen a váci Összefogás egyik „oszlopa”, amolyan „szavazógépe” mind ezidáig a Jobbik? 

A héten láttam egy videót Jakab Péterrel, aki a Jobbik névváltoztatását és helyzetét pontosította. Van annak valami diszkrét bája, hogy a volt FŐNÖK szerint a pénzéhség tartja már csak össze ezt a pártot. Konzervatív értékrendű – szerintem – itt aztán egyáltalán nincsen már, és innentől fogva nem lepődünk már azon sem, amikor innen a DK-ba ülnek át. Hát ez fantasztikus…! Ezek a dolgok bennünket akár hidegen is hagyhatnának, ha itt városunk vezetésében nem ugyanez lenne a helyzet. Arra azért kíváncsiak vagyunk, hogy a jobbikos delikvensek milyen színekben indulnak majd jövőre?

***

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy a váci jobboldali közösség nevében gratuláljak a Hujbert István Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetéséhez,

amelyet a VácOnline felelős szerkesztőjeként, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének tagjaként, valamint a regionális újságírás területén végzett, hiteles tájékoztatás és a keresztény értékrend közvetítése iránt elkötelezett, példaadó szakmai tevékenysége elismeréseként kapott meg.

A városi baloldal megmondó emberei azért ebben az ügyben is hozták a szokott formájukat, pedig egy „elhallgatás” vagy egy „gratulálok” is elég lett volna!

Azok az emberek, akik semmilyen megkeresésre nem válaszolnak, akik szívfájdalom nélkül tiltanak ki embereket a város és saját politikus oldalaikról, na ők próbáltak ezúttal megint minősíteni!

Mi még egyszer szívből gratulálunk az elmúlt 30 évben végzett munkájához és köszönjük!

***

A végére a jó hír, már csak 558 nap és 11 óra és elfelejthetjük a városvezetésnek álcázott ingatlanügynökséget!