ÚJRA A TELJES TÁVON JÁRNAK A SZERELVÉNYEK AZ M3-AS METRÓVONALON, DE KÉT ÁLLOMÁSON MÉG NEM ÁLLNAK MEG

Fontos információ a Vácról és a térségből Budapestre vonatozóknak, hogy március 20-tól újra a teljes vonalon jár a 3-as metró, igaz, két állomáson még nem állnak meg a szerelvények.

Az M3 metróvonal-infrastruktúra rekonstrukciója mintegy öt és fél éve tart, s májusra készülhet el teljesen a beruházás.

A metró vonalának a 2017. november 6-án indult felújítása tehát végre eljutott arra a készültségi szintre, hogy ismét közlekedhetnek a szerelvények a vonal teljes hosszán.

Fontos azonban, hogy ezzel nem ért véget a beruházás, mivel a 20 állomás mindegyike majd csak május folyamán nyílik meg, a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért itt nem állnak meg a szerelvények, a lezárt állomások környéke pótlóbusszal és egyéb járatokkal közelíthető meg.

Hétköznap egész nap a teljes vonalon jár a metró, és már az esti órákban sem kell pótlóbuszra szállni. Hétvégente viszont – várhatóan májusig – csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.