ZÖLDLIGET – BARÁTI KÖR SZŐDLIGETÉRT KÖZLEMÉNYE JUHÁSZ BÉLA BOTRÁNYOS KIJELENTÉSE KAPCSÁN

A ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület visszautasítja Juhász Béla polgármester március elsején, a Facebookon tett kirohanását.

Sződliget polgármestere hivatalos közösségi oldalán március elseji posztjában gyalázatos módon beszélt a ZöldLiget február 24-i programjának egyik meghívottjáról, Skrabski Fruzsina filmrendezőről.

„És ezt a kollaboránst hívták szakérteni a kommunizmus áldozatairól a sződligeti fideszesek!”

A ZöldLiget – Baráti Kör Sződligetért Egyesület mint Sződliget egyik legaktívabb civil szervezete, határozottan elítéli Juhász Béla polgármester elfogadhatatlan stílusú megnyilvánulását. A kollaboráns szó használata a legrosszabb időket idézi, ezért kérjük a polgármestert az agresszív írás visszavonására.

Meglepetésként értékeljük Juhász Béla kirohanását, hiszen egyesületünk programmeghívójára adott válaszában még úgy fogalmazott, hogy sajnos nem tud részt venni a programon, de bízik annak sikeres lebonyolításában. A sors iróniája, hogy február 24-én, amint erről röviddel azután be is számoltunk, Skrabski Fruzsina sajnos nem tudott velünk lenni betegség miatt (a Biszku-film levetítését terveink szerint még meg fogjuk tartani a jövőben).

A ZöldLiget Baráti Kör Sződligetért Egyesület elítéli a pártpolitika községi szintre szivárogtatását, meggyőződésünk, hogy a helyi viszonyokat alapjaiban mérgezi meg a pártoskodás. Egyesületünk nem oszt meg pártpolitikai tartalmakat, nem foglalkozik országos politikával és továbbra sem az uszításban, hanem az összefogásban és az építkezésben látja a jövőt.

Juhász Béla polgármestert ezúton is arra kérjük, pártokba igazolások és pártpolitika helyett helyi ügyeinkkel, közösségünkkel foglalkozzon, mert lenne teendő bőséggel.

a ZöldLiget önkéntesei

Sződliget, 2022.03.17.