CSAK AZ ELŐRE ELKÜLDÖTT KÉRDÉSEKRE VÁLASZOLT MATKOVICH

Rendhagyó fórumon ismertette Vác baloldali polgármestere a város idei költségvetését. Matkovich Ilonával az önkormányzathoz tartozó, szintén baloldali városi televízió főszerkesztője, Kegyes Zoltán beszélgetett. A költségvetéssel kapcsolatos kérdéseiket a váciak e-mailben küldhették el legkésőbb négy nappal az esemény előtt.

A váciak érdeklődését március 9-én délig várták a március 13-án megtartott nyilvános beszélgetés előtt. Vélhetően kiválogatták azokat a kérdéseket, amikről végül szó esett.

Így tértek ki többek között arra, hogy Matkovich Ilona a választási programjában osztrák kisvárost ígért Vácból. Arra a kérdésre, hogy ez mikor valósul meg, kitérő választ adott. Majd felsorolta elképzeléseit például arról, hogy szeretné, ha javulna a köztisztaság és ha nyáron tele lenne fesztiválokkal a főtér. Konkrét ígéretet nem tett egyikre sem.

A beszélgetést vezető Kegyes Zoltán ezt követően a jelenlévőkhöz és az esemény élő közvetítését nézőkhöz szólt:

„Önöktől pedig azt várjuk, azt várják, hogy segítsék véleményükkel, esetleg hozzáállásukkal azt, hogy ez a város valóban egy osztrák kisváros legyen.”

A váciak még lehet, hogy el is mondanák a véleményüket, de az eseményen élőben nem reagálhattak az elhangzottakra. Akik pedig az ESTv élő közvetítését nézték a Facebook-on, nem tudnak hozzászólni a videóhoz, mert „az adás indítója ezt a beállítást választotta ki.”

A váciak számára ez már nem lehet meglepő, mivel Vác Város Önkormányzata Facebook-oldaláról sorozatosan tiltják le az embereket, és sajnálatosan egyre népesebb a Vác Város Önkormányzata oldaláról kitiltottak csoportja.