A VÁCI LEGENDA CÍMŰ KALANDFILM, A MEMENTO MORI HAMAROSAN VÁCRA IS MEGÉRKEZIK – (0627 VIDEÓ)

A 0627 stábja a Memento Mori – A váci legenda című film budapesti premierén járt, ahol az Uránia Filmszínházban a vörös szőnyegen nemcsak a film alkotói, a színészek is felvonultak. Olyan nagyszerű művészek játszanak a valós történetet fikciós cselekménnyel kiegészítő filmben, mint Trokán Nóra, Kamarás Iván, Reviczky Gábor, Adorjáni Bálint, Horváth Lili és Czukor Balázs.

Fotó: VácOnline

A szerkesztők Kiss Stefán Mónika rendező-producerrel a vetítés előtt beszélgettek, aki elmondta, tíz év munkája van a filmben, és ez egy fantasztikus pillanat számára, hiszen hihetetlen izgalmas lesz teljes egészében látni a filmet.

Rétvári Bence a Belügyminisztérium miniszterhelyettese, a térség országgyűlési képviselője a 0627 kérdésére kiemelte, nagy büszkeség Vác, és a váciak számára ez a világszenzációt feldolgozó alkotás, és a következő időszak feladata az lesz, hogy minél többen nézzék meg a művet mind idehaza, mind szerte a nagyvilágban.

A film valós eseményre épül. A váci Fehérek templomának felújításakor 1994-ben 265 díszes koporsót találtak, amelyekben a halottak spontán mumifikálódtak.

Fotó: VácOnline

A 0627 kérdésére a színészek egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy magával ragadta őket a forgatás, és természetesen maga a történet is. A szórakoztató és izgalmas romantikus történelmi kalandfilm magával ragadja a nézőt, a két párhuzamos idősík pedig rávilágít arra, hogy az igazi, valódi szeretet soha nem múlik el.

GRT

Fotó: VácOnline