BALSAI MÓNI SZIPORKÁZÓAN ALAKÍTJA MRS. BRADSHAW (SHIRLEY VALENTINE) SZEREPÉT

Ahogy a főszereplő, Balsai Móni előzetes várakozásként megfogalmazta, valóban igazán különleges késő délután-este lett a március 12-ei kis városunkban előadó-művészeti szempontból: nagyon jó volt váci színpadon látni az itt született, rendkívül népszerű színművésznőt.

Willy Russel klasszikusát, a Shirley Valentine című színművet hozta el szülővárosába Balsai Móni, a tatabányai Jászai Mari Színház és a Garázs Színház közös előadásához Ujj Mészáros Károly fordította magyarra a darabot, s ő is rendezte egyetlen szereplőjét – hiszen műfaji szempontból lírai komédia hangvételű monodrámáról van szó.

Az előadás időtartama mintegy nyolcvan perc szünet nélkül, de Balsai Móninak köszönhetően alig pár pillanatnak tűnik, olyan sodró lendülettel monologizál, gesztikulás, idézi meg pillanatokra az életében szerepet játszó fontos mások karakterét, jó értelemben vett bűverejű kaméleonként.

Balsai Móni még az előadás előtt azt is írta, hogy nagyon várja ezt a fellépést és nagyon boldog, hogy itt lehet.

Hát még milyen boldog lehetett előadás közben is utána, áradt felé a közönség szeretete, annál is inkább, mert ő pedig – minden túlzás nélkül – sziporkázik ebben a szerepben, amely nagyon jókor, a legjobbkor találta meg pályáján.

A kiváló humorú Mrs. Bradshaw egy nap Görögországba szóló repülőjegyet kap, ami gyökerestül felforgatja az életét. Szembe kell néznie fiatalkori önmagával, a szabadszellemű, lázadó Shirley Valentine-nal, aki Mrs. Bradshawként mára olyan magányossá vált, hogy élete sorsfordító döntéseit kénytelen a konyhafallal megbeszélni. Például, hogy elhagyja-e Liverpoolt és a férjét, hogy Kolombusz Kristóffal együtt elhajózzanak Klitorisz szigetére…

Az előadás repertoárdarab a Centrál Színházban (1065 Budapest, Révay u. 18.), a legközelebbi jövőben március 17-én és 28-án, április 5-én és 9-én lesz műsoron.
Előadásfotók: Centrál Színház/Horváth Judit