VIVÁT PETŐFI! – AVAGY NEMZETI ÜNNEPI KÖNYVBEMUTATÓ ÉS ALKALMI KIÁLLÍTÁSNYITÁS A K16 GALÉRIÁBAN

Március 15-ei nemzeti ünnepünk megemlékezésének egyik kiemelkedően fontos eseménye lesz Vácott a Káptalan utca 16. alatt található Modern Művészeti Gyűjtemény eseménye, a Vivát Petőfi! – Élet-rajzok című új kötet bemutatója és a hozzá kapcsolódó kiállítás megnyitója, a program 14 órakor kezdődik.

A kötet – mely Sajdik Ferenc, Kossuth-díjas grafikusművész, karikaturista rajzaival állít emléket a 200 éve született Petőfi Sándornak – a Holnap Kiadó gondozásában jelent meg, és természetesen a költői életút váci epizódjai is megelevenednek benne.

Tehát: a szervezők, Papp László és a Dunakanyari Védegylet Alapítvány szeretettel várják az érdeklődőket a könyvbemutatóra és a hozzá kapcsolódó időszaki kiállítás megnyitójára.

A tárlatot Rétvári Bence országgyűlési képviselő nyitja meg, az eseményen természetesen jelen lesz és dedikál a rajzművész, Sajdik Ferenc, s a programot a Dunakanyar Szimfonikusok művészei teszik teljessé zenei összeállításukkal.

Papp László műgyűjtő, házigazda megállapítása szerint az esemény egyúttal annak megünneplése is, hogy a kormány döntése értelmében ez a fontos kulturális színtér egy
évvel ezelőtt megmenekült a helyhatósági ingatlanhasznosítási kisajátítástól, ami nagy valószínűséggel a gyűjtemény kilakoltatásával járt volna együtt az épület hasznosításával
kapcsolatos homályos városvezetői, polgármesteri AKARAT jegyében.