KIDERÜLT, HOGY VÁC HIVATALOS KÖZÖSSÉGI FELÜLETÉN KI A „KOPASZ CENZOR”?

Írtunk már arról egy Európa Kiadó dal nyomán, hogy ki is lehet valójában az a valós személy, aki a városháza „Kopasz Cenzora” szerepkörét tölti be? Pedig már akkor is sejtettük a Vác közélete iránt érzékeny lakosaival együtt, ami a városháza hivatalos honlapjáról most kiderült:

Kereszturi Gyula nevű városházi baloldali propagandista, az ún. „sajtótitkár” hivatalos önkormányzati oldalán ez olvasható pontosan:

„Részt vesz a képviselő-testület ülésein, a szakbizottságok tanácskozásain és az önkormányzat médiafelületein beszámol azok munkájáról, döntéseiről.

Figyelemmel kíséri a helyi és az országos sajtóban megjelenő, Váccal kapcsolatos híradásokat, azokról tájékoztatja feletteseit.

Önálló írásokkal, a mások által elkészített anyagok ellenőrzésével és szerkesztési javaslatokkal részt vesz az önkormányzat hivatalos havilapjának (Váci Hírnök) előállításában.

Szerkeszti a hivatalos önkormányzati médiafelületek közül a Facebook-on lévő Vác Város Önkormányzata oldalt, valamint a hivatalos önkormányzati weboldal (vac.hu) Közéleti hírek és Sporthírek rovatát.

Részt vesz az önkormányzati rendezvényein, illetve a más szervezetek által a városvezetők részvételével lebonyolított eseményeken, és ezekről az általa kezelt médiafelületeken hírt ad.

Közreműködik az önkormányzati hírek helyi és országos sajtóhoz történő eljuttatásában.”

Ezek után nem kérdés, hogy ki a 2020-ban lapunk által körbeírt „Kopasz Cenzor”, aki a váciak nyakán súlyos tehertételként élősködik, egy azóta szigorúan titkosított javadalmazással.

Ezt írtuk egykoron:

„Vácon mintha visszapergett volna az idő tavaly októbere óta. (Írtuk mindezt 2020-ban a 2019 óta eltelt időkről, amelyek rendkívül elkezdtek hasonlítani a magyar nyolcvanas évekre – a szerk.) A nyolcvanas évek elejének legerősebb szövegvilágú rockbandája akár ma is énekelhetné Vácon a kései Kádár-korszak egyik antihimnuszát: »Agyamban kopasz cenzor ül / minden szavamra ezer fül / valaki helyettem gondolkodik / valaki helyettem távozik«”.

Súlyosnak tekinthető e témában az is, hogy a baloldali városházának benyújtott közadatkérésre sem voltak hajlandók kiadni a rá vonatkozó adatokat, azaz továbbra is mélyen titkolják Kereszturi – és persze ezek mellett még Iványiné, Eszes és Vicsek szerződéseit is. Pedig közben nyilvánvalóvá lett, hogy közülük ki lehet ama bizonyos „Kopasz Cenzor”, akiről egykoron beszámoltunk, s aki súlyosan megkeseríti ma is azon váciak mindennapi életét, akiket még valamelyest érdekel a helyi közélet.

A városháza közösségi oldalán, ha bárki azt merészeli írni Matkovich Ilona valamelyik meséjére, hogy tegyük fel, nem „szerda”, hanem „csütörtök”, annak azonnal „annyi lesz” a sorsa a „Kopasz Cenzor” által, és azonnal, valamint örökre kitiltatik az egyébként helyi közpénzekből fizetett közéleti szólásszabadságból. (Ha esetleg véletlenül mégsem ez történik, akkor pedig az illető véleményére egy egybehangolt anonim, városházabarát „trollkommandó” támad rá.)

Pedig csak nem többről lett volna szó, mint arról, hogy „szerda” vagy „csütörtök”! Mivel ellentmondást nem tűr a „Kopasz Cenzor”, így nincs helye az ellentmondó véleménynek!

***

MIRŐL IS ÍR A HOGYISHÍJJÁK? – AVAGY A KÖZPÉNZBŐL FENNTARTOTT VÁROSHÁZI TROLLMÉDIA TOBZÓDÁSA

ÉRTÜNK A SZÓBÓL – ÚJ VÁROSHÁZABARÁT FACEBOOK-CSOPORT ALAKULT A NAGY D-VEL ÍRT DEMOKRÁCIÁÉRT

A KÉRDÉS EGYÉRTELMŰ: KI(K) A FELELŐSE(I) A KÖZPÉNZBŐL MŰKÖDŐ VÁROSI FÉSZBUK OLDAL MODERÁLÁSÁNAK