A BALOLDALI VÁROSHÁZA NEM AKARJA KIADNI, TOVÁBBRA IS TITKOLJA IVÁNYINÉ, KERESZTURI, ESZES ÉS VICSEK SZERZŐDÉSEIT

A város választóit joggal tartja lázban – a pénzügyi átláthatóság ígéretével is választást nyert helyi baloldal négy kegyeltjének bérezése: a két, jó pár éve Vácra ejtőernyőztetett baloldali újságíró (Eszes Ádám a Jobbik lapjától és Vicsek Ferenc az ATV-től importált baloldali propagandista), valamint Iványi Károlyné kabinetfőnök (Matkovich Ilona barátnője) és Kereszturi Gyula, az ún. „láthatatlan sajtótitkár” rejtélyes anyagi megbízásai. Mindegyikkel kapcsolatban volt már sajtókérdésünk, nyílt levelünk és hivatalos adatkérésünk, de mindig a legmélyebb titkolódzás lett az eredménye.  Vajon miért nem adható meg e közéletünkben nem jelentéktelen szerepet betöltő, négy személy honoráriuma, bérezése, szerződése?

E tárgyban tett közadat kérésünkre – egy normál demokráciában elfogadhatatlan – lakonikus válasz érkezett:

„A 2023. január 26. napján érkezett „Iványiné, Kereszturi, Eszes és Vicsek szerződése” tárgyú közadatok megismerésére irányuló igényével kapcsolatosan tájékoztatom, hogy Vicsek Ferenc és Kereszturi Gyula vonatkozásában nem rendelkezünk adattal. Tájékoztatom továbbá, hogy Iványi Károlyné és Eszes Adám magánszemélyként szerződtek Vác Város Önkormányzattal és megbízási szerződésük ismertetéséhez nem járultak hozzá. Az Infotv. 31. §-a szerint fordulhat bírósághoz, és az Infotv. 31. § (3) bekezdése alapján fordulhat a Hatósághoz. Vác, 2023. február 6. Tisztelettel: Matkovich Ilona”

A notórius törvénysértések és lakosságellenes intézkedések önkormányzata  – e három éves regnálásának botránykrónikája itt olvasható el – rendszeresen a maga megbízható, de a váci közösség által szinte vállalhatatlan embereket állít folyamatosan csatasorba (jegyezzük meg, hogy joga van persze mindehhez), ám ezek honoráriumát, bérezését, szerződéseit topsecret-ként titkolja. Így tehát évek óta nem tudhatja meg a váci közvélemény, hogy IVÁNYINÉ, KERESZTURI, ESZES és VICSEK mennyit lapátolhatnak össze?

Ami egészen biztosan tudható Iványi Károlyné foglalkoztatásáról, hogy az „jogellenes gyakorlat”, amiről a Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya már kiadta az állásfoglalását:

„… jogszabályi rendelkezésből egyértelműen megállapítható, hogy a vezetői beosztással kizárólag kormány tisztviselői kinevezéssel rendelkező munkatárs lehetne megbízható. Megbízási szerződéssel vezetői pozíció nem tölthető be… jogellenes az a gyakorlat, mely szerint ****** megbízási szerződés alapján vezeti. Kérjük a Kttv. vezetői kinevezéssel kapcsolatos előírásainak betartását a Polgármesteri Kabinet vezetésének kapcsán is.”

Kevesebb egyértelműbb szöveg olvashatóbb arról, hogy vajon mit kereshet még ma is Iványi Károlyné neve a Jegyzői Kabinet tábláján, valamit mit keres Matkovich Ilona barátnője még mindig a legfontosabb tárgyalásokon?

Rögzítsük tehát azt a tényt,  hogy jelenleg a közadat kérés ellenére is továbbra mélyen titkolja a városháza a város választópolgárai elől, hogy a feltehetően közpénzből fizetett szereplők valójában milyen szerződéssel és mennyit keresnek Vácon. Döntsék el önök, hogy lehetünk-e annyira naivak, hogy ingyen dolgoznak?

Az anyagilag eltitkoltak: Iványi Károylné, Vicsek Ferenc, Eszes Ádám, Kereszturi Gyula
A városháza szorgos „cenzorának” íme a munkaköri leírása (mondjuk dicséretes, hogy neki legalább ez van, nem úgy mint az alpolgármestereknek, akikről senki sem tudhatja, hogy miért veszik fel a fizetésüket?)
A propagandalappá züllesztett városházi sajtó februári számának két szerkesztője: Eszes és Kereszturi (Nem fáj, de vajon Vicsek immár hova lett?)

***

LEBUKOTT MATKOVICH: TÖRVÉNYTELENÜL ALKALMAZTA BARÁTNŐJÉT KABINETFŐNÖKNEK