IDŐKÉP: WACHTLER LÁSZLÓ FOTÓIBÓL NYÍLIK KIÁLLÍTÁS A MARGARÉTA KÁVÉHÁZBAN

Wachtler László, a Forte Fotóklub Vác oszlopos tagja munkáiból nyílik kiállítás – Időkép címmel – március 2-án (csütörtökön) 17.30-kor a Margaréta Kávéházban, a szerző önálló bemutatóját fő mentora, a klub alapító-elnöke, Cservenák Péter ajánlja a jelenlévők figyelmébe.

Wachtler Lászlótól már számos bravúros képet láthattak olvasóink honlapunkon, különösen az időjárás, a légkör különleges jelenségeiről. Ezekhez a látványokhoz különösen erősen vonzódik a fiatal fotós (képei gyakorta felbukkannak a köztévé időjárás-jelentéseinek nézői fotókat bemutató rovatában vagy épp az Időkép honlapon). Robert Capával szólva ebben a témakörben nagyon sokszor van épp elég közel ahhoz, hogy igazán jó felvételeket tudjon készíteni.

Megérdemel egy bekezdést a kiállításnak helyet adó kávéház is, hiszen a Margaréta is beletartozik azon – önkormányzattól független – vendéglátóhelyek sorába, amelyek nagyban hozzájárulnak a város kulturális kínálatának színesítéséhez, minden elismerés megilleti őket ezért a „misszióért”.

És akkor ne feledkezzünk el a fennállása tíz éves jubileumát ünneplő Forte Fotóklub Vác szerepéről sem, hiszen a műhelymunka, egymás segítő kritikájú támogatása révén egyre nívósabbak a közösség csoportos kiállításai és egyre több tag jut el önálló kiállításig is.