PARKOLÓÓRÁK VS KÖZÖSSÉGI HULLADÉKGYŰJTŐK VÁC BELVÁROSÁBAN, AMÚGY SZOLGÁLTATÓ JELLEGGEL

Ahogy azt várni lehet(ett), aligha oldja meg az úton-útfélen történő illegális hulladéklerakást az, ha kevesebb a szelektív hulladékgyűjtő konténer, nem igazán jön be a ki tudja hányas sorszámú alpolgármester, Kiss „Tegyünkrendet” Zsolt ezzel kapcsolatos jóslata-várakozása (sem) – kezdi újabb véleménycikkét rendszeres levelező olvasónk, ezúttal Közéleti Margónak nevezve magát.

A következőkben – megjegyezve, hogy az agyoncenzúrázott hivatalos városházi fórumokon hiába is próbálná kifejteni kritikus álláspontját – így folytatja:

„Több helyütt, ahol immár volt kuka, nincs kuka, a szemét hétről-hétre halmozódik, nem tudom, ki gondolja úgy, hogy ez áldásosabb állapot, mint ha legalább a cuccok egy része kukába kerülhet minél több helyen.

Attól nem lesz erősebben a Nemzet Sportvárosa ez a mostaninál jobb sorsra érdemes település, hogy az alpolgi szemfényvesztő mellébeszéléssel azt várja el a néptől, hogy
testmozgásként mindenki járuljon a hulladékudvarhoz a cókmókjával, na persze, például majd hosszú sorokban odazarándokolnak, mondjuk a több figyelmet érdemlő nyugdíjasok vagy épp a babakocsis kisgyerekes anyukák.

Na nem, magunk közt szólva, ez mesze nem polgárbarát, szolgáltató helyhatósági hozzáállás, ez álságos spórolás a lakosság kontójára, menekülve egy közfeladat elől, miközben arról hadoválnak, hogy ez micsoda fejlődés ezen a téren.

Kíváncsi vagyok, mire jutnánk, ha megnéznénk az egy főre jutó parkolórák és a köztéri közösségi hulladékgyűjtők számarányát városunk kies centrumában.

Hölgyek-urak, ott a városházi szivárványos többségben! Csak a két párhuzamba hozott kérdésnél maradva kevesebb elánt a parkolós sarcolásban, több odafigyelést, szolgáltatóbb hozzáállást a hulladékgyűjtésben és -elszállításban. Mert valahogy nagyon kibillent a mérleg.”