MATKOVICH ILONA BEISMERTE: NEM TELJESÍTIK AZT AZ ÍGÉRETÜKET SEM, HOGY ÚJ ÖNKORMÁNYZATI LAKÁSOKAT ÉPÍTENEK

Vác város idei évi költségvetésében bevételi forrásként szerepel a 2023-as évben ingatlanok értékesítése, több mint egymilliárd forint értékben. A februári képviselő-testületi ülésen a költségvetés tárgyalásakor ezúttal is vitát okozott önkormányzati ingatlanok értékesítésének kérdésköre – ismertette a 0627.hu egy videóban a hírportál a közösségi oldalán.

„Meg szeretném kérdezni, hogy az ingatlanok értékesítésénél az egymilliárd forint bevételt, azt a laktanya értékesítéséből gondolják?” – tette fel a kérdést Mokánszky Zoltán (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő. Mint arról már beszámoltunk nehezményezték a jobboldali képviselők, köztük Pető Csilla (Fidesz-KDNP) is, hogy nem kerültek be javaslatai az idei évi költségvetésbe.

Csereklye Károly (Vác Városért Választási Egyesület) képviselő pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a tetemes mennyiségű választási ígéret megvalósításába „bele kell húznia” a baloldali városvezetésnek.

Matkovich Ilona az év második ülésén beismerte, hogy ahogy ígérték, és tervezték olyan módon az új önkormányzati lakásépítést valószínűleg nem fogják tudni megvalósítani:

„Sajnos annyira elment az infláció, hogy az eredeti tervünket azt feltehetően olyan módon ahogy szerettük volna az új lakás építések tekintetében nem fogjuk megvalósítani.” Hozzátette később:

Az eredeti elképzelésünk az önkormányzati új lakásépítések terén az egyelőre nem biztos, hogy a legjobban szolgálja a lakosság érdekét, hiszen nagyon magasak lettek a bekerülési árak”

– fogalmazott a váci polgármester.