A VÁCI VASÚTÁLLOMÁS PÁLYAUDVARI ŐREIRE TÁMADT EGY FÉRFI

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki biztonsági őrökre támadt a váci vasútállomáson – írta meg az Origo csütörtökön.

A férfi tavaly év elején többször elaludt az állomás várójának utasmosdójában, és rendszeresen zavarta az ott várakozó utasokat a viselkedésével. Ezek miatt a biztonsági őröknek többször ki kellett küldeniük onnan.

2022. január 29-én megint ki akarták küldeni a férfit a váróból a biztonsági őrök. A férfi káromkodva szidni kezdte az őröket, de elment. Éjszaka viszont visszament és ordibálva fenyegetőzött, majd elővett egy kést.

Úgy közelített az őrök felé, hogy a késsel maga előtt hadonászott és azt mondta, szúrni fog.

A két biztonsági őr határozott fellépésének köszönhetően a késes támadó kihátrált az épületből, de amikor hátat fordítottak neki, megindult feléjük.

Az őrök rendőri segítséget kértek. Amikor a „bátor” férfi ezt meghallotta, elfutott.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat az ügy gyanúsítottja ellen.

***

A vasútállomás és Széchenyi utca környéki rendbontó, erőszakosan kéregető alkoholistákról és drogosokról számos olvasói levél alapján már többször is kénytelenek voltunk írni. Egy olvasónk kép-összeállítást is készített az állapotokról.

KOSZ, MOCSOK, DROG A BELVÁROSBAN, TEHETETLEN A VÁROSVEZETÉS – OLVASÓI PANASZ

Addig nem változik a helyzet, amíg a baloldali vezetők a cikkünkben leírtak szerint állnak ehhez a súlyos helyzethez (vicces emojit tesz ki), és amíg a közterületfelügyelők a valódi rendcsinálás helyett csak a békés civilek sarcolására kapnak felhatalmazást.

TÓTVÁRADI, A JOBBIKOS KÉPVISELŐ EGY JÓT GÚNYOLÓDOTT A VÁCI DROGHELYZETEN