SEGÉLYEZÉS A JÉGPÁLYÁN AZ UKRAJNAI HÁBORÚ MENEKÜLTJEI SZÁMÁRA

Szombatig lehet még felajánlásokat tenni a Vanyek Béla Sportcentrumban üzemelő jégpályán az ökumenikus segélyszervezet számára. Az anyagi segítséget az Ukrajnából menekülő családok támogatására használják majd fel. Szombaton délután egy farsangi korcsolyázással egybekötött ünnepségen adják majd át a felajánlásokat a segélyszervezet számára. Az akcióról Petényi Lajos, a jégpálya üzemeltetője beszélt a VácOnline-nak.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy hosszú-hosszú munkakapcsolat fűz minket az Ökumenikus Segélyszervezethez. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk velük. Cégünk egyébként kiemelt karitatív partnere, és arra gondoltunk, hogy most ebben a nehéz helyzetben, ami egy éve tart, tehát az egy éves évfordulója van sajnos rossz értelemben az ukrajnai háborúnak, és ezért úgy gondoltuk, hogy ukrán gyermekeket meghívunk, meginvitálunk ide a pályára, és a hét elején hétfőn ez történt, és ezzel összekapcsolva egy ilyen karitatív programot indítottunk, ami kettő héten át tart, és az ukrajnai menekültek megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezettel egy ilyen gyűjtésbe kezdtünk, és a büfénél is nálunk ki vannak rakva ilyen adománypontok, és ide várjuk az adományokat.

Február 18-áig tart a kampány, és 18-án itt a jégen lenne egy karitatív est, amit ennek a lezárásaként tartanánk meg, ami úgy nézne ki, hogy egy farsanggal egybekötött kis produkció lesz a jégen, és ezek után a felajánlások, amik érkeztek, ezeket fogjuk átadni a segélyszervezet javára – foglalta össze Petényi Lajos, a jégpálya üzemeltetője.