FEHÉR ZSOLT ÍGÉRETE ELLENÉRE TOVÁBBRA SEM FOGLALKOZNAK FALUDI SZILVIA ÜGYÉVEL – 0627 VIDEÓ

Több mint egy hónapja fordult hivatalos levélben Pető Csilla, (Fidesz-KDNP) váci önkormányzati képviselő kérelemmel Matkovich Ilonához, Vác polgármesteréhez, Zsidel Szilvia jegyzőhöz, valamint Fehér Zsolthoz az Emberi Kapcsolatok Bizottságának (EKB) elnökéhez Faludi Szilvia ügyében, ám választ a mai napig nem kapott – a 0627.hu videója.

Kérelmét azzal a céllal küldte, hogy vizsgálják felül azt a döntést, mely során a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye akkori igazgató-helyettesének, a 600 ezer forintot meghaladó jövedelemmel rendelkező Faludi Szilviának szavazták meg a bérlőkijelölési jog keretében Sívóné Cseh Katalin javaslatára, két évre havi 25.000 forintért a másfél szobás önkormányzati bérlakást tavaly január elején.

Az ügyről korábban portálunk is beszámolt több alkalommal. Noha tavaly év végén maga Fehér Zsolt tett arra javaslatot, hogy a kormánypárti képviselők kérelmükkel forduljanak az Emberi Kapcsolatok Bizottságához, arról tárgyalni fognak, ez Pető Csilla tájékoztatása szerint a mai napig nem történt meg.

Sívóné Cseh Katalin volt igazgató kérelmében arra hivatkozott, hogy „A szaktanácsadó munkájára nagyon nagy szüksége van az intézménynek, felelős munkavégzéséhez szükséges a nyugodt háttér. Szeretnénk számára segítséget nyújtani, ezért kérelmezzük a bérlakásra vonatkozó bérlőkijelölési jogot!”

Tavaly október 26-i kérelmében Sívóné hozzátette azt is, hogy: „Polgármester asszony segítségét szeretnénk kérni abban, hogy támogathassuk és segíthessük kolléganőnket ebben a krízis helyzetben!”

Hogy milyen krízis helyzet állt fent, az a bizottsági ülés nyilvános EKB ülés jegyzőkönyvéből sem derült ki, és az sem, hogy mi indokolta Sívóné Cseh Katalin akkori döntését.

Pető Csilla rámutatott, hogy e döntéssel nem tudnak egyetérteni, hiszen egy magas jövedelemmel rendelkező, egyedül élő személyről van szó, és nyilván vannak sokkal szerényebb szociális helyzetben lévő közszolgálati dolgozók, akik valóban jogosan pályáznak.

Gerzsenyi-Raczkó Tímea

***