AZ INTERNET NÉPE MATKOVICHÉK LEVÁLTÁSÁT VÁRJA

Éles kritikák sorakoznak több cikkünk alatt is, amiket az elmúlt napokban tettünk közzé. A hozzászólók számos esetben támadják a Matkovich Ilona-vezette váci önkormányzatot. Közülük többen már a városvezetés bukását várják. Van, aki csak „a Pusztítóként” említi Matkovich Ilonát, más pedig az önkormányzatot „tróger társaságnak” titulálja.

Többeknek kinyílt a bicska a zsebében, miután beszámoltunk arról, hogy Matkovich Ilona szerint nem releváns azzal foglalkozni, hogy váci gyermekek is kerülhetnek abba az újpesti otthonba, ahol a gyanú szerint molesztálhattak egy kiskorút. Mint ismert, a váci önkormányzat a földrajzi közelség miatt azzal az újpesti átmeneti gyermekotthonnal kötött ellátási szerződést, ahol fennáll annak a gyanúja, hogy egy kiskorút szexuálisan bántalmaztak. Mokánszky Zoltán fideszes képviselő a legutóbbi testületi ülésen feltette a kérdést, hogy vajon milyen vegzálásnak lesznek kitéve azok a váci gyerekek, akik esetlegesen oda fognak kerülni?

Matkovich Ilona szerint 

„Semmi közünk hozzá, nem is releváns, hogy erről beszéljünk.”

A kommentelők szerint:

„A pusztító érdeklődését csak lenyúlható ingatlannal, ellopható pénzzel, visszautasítható állami fejlesztéssel lehet felkelteni.”

„Mocskos egy képződmény!”

„Miben illetékes ez a mocsok banda? (Az önjutalmazáson kívül.)

Azokról a tavaly év végi plusz juttatásokról is megvan az emberek véleménye, amiket a városvezetők megítéltek maguknak. Az előterjesztő Kászonyi Károly baloldali képviselő volt, aki részletezte, hogy Matkovich Ilona polgármester részére nettó 600 ezer forint cafeteria juttatást, Ferjancsics László társadalmi megbízatású alpolgármester részére pedig 200 ezer forint jutalmat állapítottak meg. Emellett az önkormányzat, valamint a hozzá tartozó intézmények és cégek minden dolgozója, közel 800 ember is pénzjutalomban részesült. 

„Ez a tróger társaság remélem már nem sokáig szívja a váciak vérét” – írta egy kommentelő.

Beszámoltunk arról, hogy Matkovichék előszeretettel költenek coachingokra, vagyis kommunikációs tréningekre. Ezek során a vezetői készségek, a delegálás, a motiválás, a konfliktuskezelés, a csapatépítés, az időgazdálkodás, a nehéz emberek kezelése, valamint a munka és a magánélet egyensúlyának területén fejlesztették őket a feladattal megbízott cégek. Az erre fordított közpénz már milliós nagyságrendet öltött.

„Mi ezzel a baj? Megtanulják kommunikálni mitől kutyaszaros, hajléktalanszálló Vác. Mitől lett ez a város a parkolóövezetek és lakóparkok városa! Ezzel semmi baj nincs!”

„Mindenekelőtt az utakat kellene rendbe hozni, mert katasztrófa.”

„Van, akit mindig csak okítani kell, mert sajnos nem fog rajta. Igaz, hogy akkor nem lenne szabad ott ücsörögnie” – vélik a váciak.

Sokan nemtetszésüket fejezték ki akkor is, amikor arról írtunk, hogy a váci baloldali városvezetés a közpénzt nem sajnálva telepített egy központi rendszámfelismerő és térfigyelő kamerarendszert a főtéren annak érdekében, hogy sarcolhassák a lakosokat. Korábban egy akadályozó rendszert alkalmaztak süllyesztőoszlopokkal.

Azok nélkül most szabad a forgalom, és fennáll a lehetősége annak, hogy valaki véletlenül hajt be egy korlátozott övezetbe. 2020-ban nettó 2.360.000 forint+Áfáért telepítették a központi rendszámfelismerő, térfigyelő kamerarendszert a Március 15. téren. 2021-ben 5 új kamerát szereltek fel 2.898.000 forint+Áfáért. A rendszer működéséhez szükséges szoftverek megvásárlásáért pedig 2020 júniusában 571.500 forintot, 2021 augusztusában pedig 444.500 forintot fizetett ki az önkormányzat. Vácon négy korlátozott forgalmú övezet van. Az  erre vonatkozó önkormányzati rendelet a város hivatalos weboldalán megtalálható, aminek részleteiről legutóbb 2020. november 19-én értesítették a lakosságot. Abban az áll, hogy akinek nincs érvényes behajtási engedélye a korlátozott forgalmú övezetbe, helyszíni vagy közigazgatási bírsággal sújtandó.

„Mikor rövidesen takarodniuk kell, ezek még a cserepes virágokat is ellopják az önkormányzat épületéből….”

„Nézd meg jól a fejét. Ez nem Vác érdekeit akarja, hanem csak a saját érdekei vannak előnyben sajnos!”

„Ez kellett nektek, megkaptátok úgy, mint Pesten a barom Kari Gerit” – írták az internetezők.