A FEBRUÁR ELSEJEI MENETREND MÓDOSÍTÁS MOST CSAK EGY VONATOT ÉRINT A TÉRSÉGBEN

A szokásosan december második vasárnapjára időzített menetrendváltást megelőzően nem sokkal megalakult Építési és Közlekedési Minisztérium folyamatosan felülvizsgáltatja a menetrendet a vasúttársasággal, és a gazdaságfejlesztési célokhoz, a társadalmi igényekhez igazítja azokat. Február elejétől a MÁV-START több olyan változást is bevezet, melyek figyelembe veszik a lakossági észrevételeket, valamint amelyeket Horvátország schengeni övezethez csatlakozása is lehetővé tesz. Térségünkben most csak egyetlen, a Vác – Balassagyarmat vonalon közlekedő vonat indulási ideje módosul pár percet.

A decemberi menetrendváltás óta beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság február 4-től ismét megállítja a Tokaj InterCity-ket Püspökladányban; Horvátország schengeni övezethez csatlakozása miatt február 6-tól több vonat szolgálja ki a nemzetközi utasokat Pécs és Pélmonostor között; a Villány – Mohács, a Hatvan – Somoskőújfalu, a Vác–Balassagyarmat és a Hatvan – Aszód – Balassagyarmat vonalon néhány vonat menetrendje módosul, a Füzesabony – Miskolc viszonylaton pedig egy új éjszakai vonat is indul.
Vác–Balassagyarmat vonal
A szombaton, vasárnap és ünnepnap Diósjenő és Drégelypalánk között közlekedő 32262-es számú S750-es vonat 4 perccel később, 10:30-kor indul tovább Drégelypalánkra.