NEM KERTELNEK A KOMMENTELŐK MATKOVICHÉK VISELT DOLGAIRÓL

Összegyűjtöttük az internetezők hozzászólásait a legfrissebb cikkeink alatt. A váciak a legtöbb esetben nem értenek egyet a baloldali városvezetés intézkedéseivel. Vannak, akik egyáltalán nem rejtik véka alá a véleményüket, és nyíltan támadják Matkovich Ilonát és csapatát.

Szinte kommentcunamit indított el az a cikkünk, amiben arról írtunk, hogy a városvezetésnek csak látszatra fontos a környezet. A polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy felajánlásoknak köszönhetően tavaly 204 darab fát ültettek el városszerte. A bejegyzése azt sugallta, hogy örvend a már megvalósult környezetbarát intézkedésnek. Korábban viszont többször is nagy port kavartak azok a fakivágások, amik az ő polgármestersége alatt mentek végbe Vác több részén.

  • A McDonald’s váci építkezése fakivágásokhoz vezetett. A Diadal téren élők egyértelműen nemtetszésüket fejezték ki a környezetrombolás miatt.
  • Közfelháborodást váltott ki, hogy tavaly ősszel előzetes bejelentés nélkül kivágták a Széchenyi utca két oldalán álló japán díszcseresznyesort. A városháza akkor azt kommunikálta, hogy minden fát megvizsgáltak és csak a nem egészségeseket vágták ki. Az emberek azonban ezzel nem értettek egyet.
  • Emlékezetes eset az is, amikor Matkovich fiának, Pajor Dánielnek a cége elkezdte építtetni a Kőhíd utcai lakóparkot, és emiatt fákat vágtak ki, ráadásul az ott fészkelő madarak költési idejében. Ezt a kommentelők sem felejtették el.

„Pusztító némber meg a sleppje….”

„Ja nekik fontos a környezet. A Kőhíd lakóparknál nem volt fontos. Hánynom kell ezektől, csak rombolni tudnak és tönkre tenni mindent is.”

„Szerintem úgy értették hogy a fontos a saját környezetük, főleg az anyagi környezet, és az eladandó környező épületek, lakások. Csak ugye rafináltan fogalmaznak.”

„Amikor az ember ránéz erre a nőre kirázza a hideg.”

„Ezt a testületet már rég el kellett volna zavarni a francba. 5 forintot nem érnek.”

„Senkiházi.”

A napokban beszámoltunk a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva arról, hogy Matkovich fiának cége körül újabb botrány van. Akár a lakásukat is elveszíthetik azok a váci családok, akik a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatt vásároltak ingatlant. Ez akkor történhet meg, ha az építtetőnek, Pajor Dániel cégének nem sikerül megszerezni a fennmaradási engedélyt a megismételt eljárásban. A Budapest Környéki Törvényszék döntése értelmében nem csak az épület fennmaradási engedélye, hanem az építési engedély is semmis, de közben már beköltöztek a lakók, akik így lehet, hogy utcára kerülnek. Az egyik kommentelő szerint “le kell csukni az egész famíliát.”

„Mocskos egy képződmény!”

„Le kell csukni az egész famíliát.”

„Szégyen amit a Matkovich művel. Csoda, hogy még nem kergették el.”

Heves indulatokat váltott ki az emberekből az a cikkünk, amiben arról írtunk, hogy Matkovich Ilona a Harangliget lakópark építtetőjét hibáztatja a környéken megnövekedett járműforgalom miatt. A tavaly decemberi közmeghallgatáson egy városlakó hívta fel a figyelmet a Híradó téri útkereszteződés veszélyeire. A többi között arra, hogy csúcsidőben nehéz rajta átjutni, hogy rengeteg a gyalogos és a babakocsit toló kismama, de nincs se zebra, sem pedig közlekedési lámpa, ami nyújtana némi biztonságot. A lakos elmondása szerint a közeli, nemrég épült Harangliget lakóparkba csak 2020-ban több mint 32 család költözött be, ami miatt nagyobb lett a jövés-menés. Matkovich Ilona ezzel mélységesen egyetértett, olyannyira, hogy rögtön a lakóparkot építtető vállalkozóra hárította a felelősséget, aki szerinte nem gondolt a következményekre; ráadásul eltűnt és nem lehet vele együttműködni. A városvezető szűkszavúan még annyit fűzött hozzá, hogy a probléma megoldása benne van a tervükben, de nem közölte, hogy mekkora távlatokban. Cikkünk alatt az egyik hozzászóló megjegyezte, hogy vélhetően a Kőhíd utcai lakóparknál is megnő majd a forgalom, ahol Matkovich fiának, Pajor Dánielnek a cége húz fel egy társasházat.

„Hányinger ez a képződmény!”

„Lakópark építtetőjét hibáztatja pont ő? Mikor a fia 39 lakásos társasházat nyomorít be a Kőhíd utcába? Nevetséges. Ott mekkora forgalomnövekedés várható? Ott az építtető meg fogja oldani ezt a problémát? Érdekes a fontos dolgokra mint életmentő közlekedési lámpa, fekvőrendőr, forgalomszabályozó táblákra nincs pénz. Ígérgetés van pl. A Kőhíd lakóparkban is de süket fülekre talál a lakók kérése. Meddig kell ezt tűrni?”