LABDARÚGÁS: FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS A BLSE VENDÉGEKÉNT ELSŐ VÉRIG

A Vác VLSE felnőtt csapata a tervek szerint öt felkészülési meccset játszik a Pest megyei első osztályú bajnokság tavaszi folytatásának rajtja előtt, az első mérkőzést már le is játszották, éspedig idegenben, az Ikarus BSE otthonában, az összecsapást városunk csapata nyerte 2:0-ra.

A felkészülési meccsek további menetrendje:

  • Január 28., vagy 29., szombat, vagy vasárnap: az ellenfél még nem ismert.
  • Február 4., szombat, 9:30: Berkenye-Vác VLSE (Helyszín: Diósjenő).
  • Február 11., szombat, 18:30: Érsekvadkert-Vác VLSE (Helyszín: Diósjenő).
  • Február 12., vasárnap: Váchartyán-Vác VLSE.
  • Az első tavaszi bajnokiját február 18-án játssza a VVLSE, a Vecsés vendégeként.

A csapat, az egyesület helyzetére, a váci önkormányzat – segítő helyett gáncsoló, bodicsekelő, alattomosan becsúszó – hozzáállására jellemző, hogy a felkészülés alatt a BSE elleni mérkőzés volt az első, amikor nagypályán tudott gyakorolni, csiszolódni a VVLSE első csapata, ez bizony hendikep.

„Azt kértük a játékosoktól, hogy próbáljanak meg minél többet labdát birtokolni, sokat passzolni és élvezni a játékot. Az első félidőben zárt védekezéssel szemben kellett játszanunk, amit sok mozgással és intenzív passzokkal próbáltak a srácok megbontani. Egy szép átemeléssel Torda Patrik révén vezetést is tudtunk szerezni.

A második játékrészben már nyíltabban játszott az Ikarus, így a játékunk még több lehetőséget eredményezett a hazai kapu előtt. Lendületesen és kombinatívan játszott csapatunk. Sok helyzetet sikerült kialakítani és egy újabb, kapus felett átemelt labdával – amit Török Noel lőtt – már kettővel vezettünk. Percekkel a vége előtt egy felesleges durvaság miatt – egy hazai játékos megütötte Sós Rolandot, aki orrvérzéssel és orrtörés gyanúval jött le a pályáról – a játékvezető lefújta a mérkőzést. Szerencsére, mint másnap kiderült, nem tört el Roli orra! Összegezve a látottakat, jó volt látni a csapat felszabadult, önfeledt játékát.

Magabiztosan és határozottan játszottak a srácok, mind védekezésben, mind támadásban. Kombinatív és látványos játék zajlott az egész mérkőzés alatt, ahogy a srácok a végén megfogalmazták: örömfoci volt ez a találkozó. Többet kaptunk – Burzi Attilával együtt –, mint amit vártunk és ezért gratulálunk a csapatnak!” – értékelt a mérkőzés után Kovács Péter vezetőedző.