ÚJABB BOTRÁNY MATKOVICH FIÁNAK CÉGE KÖRÜL: VÁCIAK KERÜLHETNEK UTCÁRA

Akár a lakásukat is elveszíthetik azok a családok, akik a Liszt Ferenc sétány 23. szám alatt vásároltak ingatlant – írja pénteken a Magyar Nemzet. Ez a forgatókönyv akkor valósulhat meg, ha az építtetőnek, Pajor Dániel cégének nem sikerül megszerezni a fennmaradási engedélyt a megismételt eljárásban. 

A Budapest Környéki Törvényszék döntése értelmében nem csak az épület fennmaradási engedélye, hanem az építési engedély is semmis, de közben már beköltöztek a lakók, akik így lehet, hogy utcára kerülnek.

Matkovich fia cégének beruházásait a váciak régóta nem nézik jó szemmel. A Kőhíd utcai lakópark építése miatt sokak elmondása szerint élhetetlené vált a környék a munkagépek hétvégi zúgása miatt, és azt is szóvá tették, hogy a beruházás miatt több tíz éves fákat vágtak ki. A felháborodott váciak tavaly egy lakossági fórumot szerveztek, amire Matkovich Ilonát is meghívták. A polgármestert szembesítették a problémáikkal, aki azzal takarózott, hogy ő nem ismeri fia beruházásának részleteit. A lakossági fórumról egy videó is készült, amit azóta több mint 250 ezren néztek meg az interneten. A felvétel itt elérhető.

Komoly hiányosságok derültek ki a Barabás utcai társasházban is, amit a Matkovich Ilonával egy háztartásban élő Lelkes István cége épített. Később a vállalat Pajor Dániel kezébe került, jelenleg pedig ismét Lelkes vezeti. A társasházat szabálytalanul építették fel. A tűzfalakon, a homlokzaton, a padlásfödémen és a kapualjban nem a terv szerinti kőzetgyapot szigetelés készült el.