A KILÁTÓ LESZ A HELYSZÍNE A RAOUL WALLENBERG ORSZÁGOS KÖZÉPISKOLAI TANULMÁNYI VERSENY EGYIK TERÜLETI ELŐDÖNTŐJÉNEK

A korábbi hagyományokhoz híven az idén is Vácon rendezik a szervezők a Raoul Wallenberg országos középiskolai tanulmányi verseny egyik területi fordulóját – (egyelőre) nem megmagyarázott okok miatt ezúttal nem valamelyik váci önkormányzati kulturális intézményben, hanem a Piarista Kilátó Központban.

A területi elődöntő időpontja február 16-a, a rendezvény fővédnöke Rétvári Bence államtitkár, országgyűlési képviselő, társ fővédnökei Dr. Róna Tamás, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke és Imre Zsolt, a Dunakeszi Járási Hivatal vezetője, volt országgyűlési képviselő, az esemény rendezője-házigazdája a Váci Zsidó Hitközség és a Duna-Ipoly-Galga Holokauszt Kutató-Oktató Központ, a zsűri elnöke pedig Dr. Orosz Ferenc lesz, a Raoul Wallenberg Egyesület ügyvivője.

A Raoul Wallenberg Egyesület azt jelezte a váci házigazdáknak, hogy tizenegy csapat érkezésére-részvételére számíthatnak Hajdú-Bihar-, Baranya-, Jász-Nagykun-Szolnok-,
Csongrád-Csanád- és Pest vármegyéből, illetve a határon túlról a Vajdaságból.

A program szerint egy, a Vác és a régió holokauszt történéseiről szóló vetített képes előadás vezeti be az eseményt, s erre alapul a vetélkedő, hiszen ezután öt kérdést kapnak tesztlapon a versenyzők az elhangzottakról, látottakról.

Az esemény főszervezői Turai János, a Váci Zsidó Hitközség elnöke és Turai Valéria.