VAJON LESZ MÉG OLYAN MATKOVICH GYEREK, AKI A CIKLUS VÉGÉRE NEM LESZ VÁCI MILLIÁRDOS?

Időről időre bebizonyosodik, hogy Vác lakosainak nem, de a város baloldali polgármesterének, Matkovich Ilona családjának, különösképp a fiainak kifejezetten jól megy a szekér. Pajor Dániel és Pajor Levente tulajdonában több ingatlanberuházó cég fordult meg az elmúlt években, melyeknek legtöbbször ügyvezetője is volt valamelyikük. Közülük több vállalatnak maga Matkovich és partnere, Lelkes István is tagja, vagy ügyvezetője volt.

Az utóbbi időben hatalmas port kavart annak a társasháznak az ügye, amit Lelkes István cége, a HPL Beruházó Építőipari és Szolgáltató Kft. adott el gyanútlan vásárlóknak. A Barabás utcai épületről szakértői vélemények bizonyítják, hogy élet-és balesetveszélyes. Nem a terveknek megfelelően, az anyagokat kispórolva épült fel. A Kőhíd utcában egy másik társasház építése borzolja a kedélyeket. A kivitelezést a Pajor Dániel tulajdonában lévő Geo-Art Team Kft. végzi. Egy négyemeletes, 37 lakásos társasházat húznak fel a korábbi barátságos, zöld területen, amit a környéken élők egyáltalán nem néznek jó szemmel. Az építtető vállalat tavaly mintegy 190 millió forintos nettó árbevételt könyvelhetett el a ceginformacio.hu adatai szerint. 

Közben a város déli részén, a Paduc utcát is célba vette Pajor Dániel cége, a Geo-Art Team Kft. Ott szinte egy új városközpont kialakításán dolgozik. Egy négyemeletes, 82 lakásos társasház, továbbá élelmiszerbolt, kávézó és több iroda is szerepel a tervében. A lakók éppúgy mint a Kőhíd utca esetében, ezúttal sem lettek hivatalosan tájékoztatva a beruházásról. Ez azért is érdekes, mert a kialakítás előtt álló parkolóhelyek részben a Paduc utca területén, az útalapot nem érintve, de a kimért úthoz tartozó részből valamennyit felhasználva kapnának helyet. Ráadásul a Paduc utcának több tulajdonosa is van. Az utcát a város önkormányzata csak 26/114 tulajdoni arányban birtokolja.

A polgármester családja az elmúlt években a vendéglátásban is szerencsét próbált. Így az már csak hab a tortán, hogy a városháza Matkovich Ilona gyermekeinek cukrászdájából rendeli az édességeket. De nem is akármiket.

Többek között

  • macaront,
  • vegán málnás browniet,
  • sajttortát,
  • citromos kosárkát,
  • sóskaramellás mogyorós tortát
  • és pisztáciás málna szeletet.

A Lujza és Koriander Kft.-nek jól megy a sora:

a ceginformacio.hu oldalon látható nyilvános adatok szerint 2021-ben több mint 75 millió forint volt a nettó árbevétele. 

***

IGAZI DRÁGA KÜLÖNLEGESSÉGEKET RENDEL A VÁROSHÁZA A POLGÁRMESTER CSALÁDJÁNAK CÉGÉTŐL

MATKOVICH GYEREKEINEK CÉGÉTŐL RENDEL A VÁROSHÁZA – URAMBÁTYÁM VILÁG A VÁROSHÁZÁN

TARTE, AMERETTI, PASTA DI MANDORLA – IGAZI DRÁGA KÜLÖNLEGESSÉGEKET RENDEL A VÁROSHÁZA A POLGÁRMESTER CSALÁDJÁNAK CÉGÉTŐL