ÖKUMENIKUS IGEHIRDETÉSEK: JÖVŐ VASÁRNAP KEZDŐDIK A HAGYOMÁNYOS IMAHÉT

A már hagyományos év eleji ökumenikus imahét nyitó istentiszteletére hívja majd a híveket a harangszó január 15-én, 18 órára a múlt év során jelentős felújításon átesett evangélikus templomba, ahol ez alkalommal dr. Borsi Attila református lelkész lesz az igehirdető.

Az ökumenikus imahét idei mottója:

„Tanuljatok meg jót cselekedni, törekedjetek az igazságra” (Ézs/Iz 1,17).

Január 16-án ismét az evangélikus templom lesz a helyszín, az igehirdető pedig Molnár Zsolt római katolikus lelkipásztor. Január 17-én a deákvári rk. templomban Meláth Attila baptista lelkész vezeti majd az istentiszteletet. Január 18-án a Fehérek temploma ad helyet az imahét következő alkalmának, amelyen Detre János evangélikus lelkész lesz az igehirdető. Január 19-én Bezák Tamás rk. plébános vezeti a szertartást a baptista imaházban. Január 20-án ugyanott Szőke Attila Szilárd református lelkipásztor lesz az igehirdető. Január 21-én este az alsóvárosi református templom (Damjanich tér) lesz a helyszín, az igehirdető pedig Wettstein József piarista rendházfőnök.

A január 22-i záró alkalmon, amelynek a felsővárosi (kisváci) református templom ad helyet, Marton Zsolt megyéspüspök vezeti majd az istentiszteletet.

Minden alkalom kezdési időpontja 18 óra.

ImahetiFuzet2023