BUKI HÍRADÓ – HÁJAS ATTILA: ELFEKTETTÉK A FEKVŐRENDŐR ÜGYÉT?

Matkovich polgármesternő hírhedtté vált Kőhíd utcai látogatásakor elhangzott az ígéret, miszerint hamarosan fekvőrendőr, ésszerűsített közúti elsőbbségadási szabályok, új járda és miegyebek fogják csillapítani a polgármester csemete építkezése miatt megnövekedett balesetveszélyt és felháborodást.

Kászonyi Károly, a körzet képviselője személyes ígéretet tett

„Az ígéret szép szó, ha megtartják úgy jó” és a „kétszer ad, aki gyorsan ad” népi bölcsessége azonban elkerülni látszik a helyi döntéshozókat, sőt újabban a telefont sem veszik fel, ha az itteni választóik keresik őket. Az ígéretek teljesítésére semmilyen észrevehető előkészület nem történt, pedig legalább a fekvőrendőr beszerzésére és telepítésére csekély költséggel már rég sort lehetett volna keríteni.

Ha a helyi hatalmasságok úgy gondolják, hogy az itt lakók követeléseinek a teljesítését ahhoz a feltételhez köthetik, hogy a botrányos építkezés kárvallottjai lakatot tesznek a szájukra, akkor nagyon rossz úton járnak. A balesetveszélyes állapotok megszüntetése, az emberi élet és egészség védelme minden közügyben eljáró személy legfontosabb feladata. Közpénzek nem fordíthatók arra, hogy a visszaélések ellen felszólalók hallgatását megvásárolják.

Ha a polgármester és a támogatói el akarják kerülni ennek még a látszatát is, akkor ne meneküljenek a választók elől, hanem sürgősen lássanak hozzá a közérdeket szolgáló ígéretek megvalósításához.