SOKAK KÖZREMŰKÖDÉSE RÉVÉN JANUÁR 2-ÁN REGGEL ÚJRA KINYITOTT A DEÁKVÁRI KISPOSTA

Az új esztendő első munkanapján, január 2-án a szokásos időben, 9 órakor újra kinyitott a deákvári kisposta, azt követően, hogy a működtető Magyar Posta Zrt. a múlt év végén ezt a hivatalt is bezárta, országosan több mint háromszázötven másik visszafogott forgalmú postahellyel együtt.

Nézzük röviden az indokokat és az intézkedéssel kapcsolatos történéseket.

A háborús energiaválság és az elszabadult infláció mindenkit takarékosságra szorít, így a Magyar Posta Zrt-t is, s ebben a helyzetben a társaság felülvizsgálta a postahelyek forgalmát, kihasználtságát, majd meghozta azt a kényszerű döntést, hogy több kis hivatalt véglegesen vagy időlegesen bezár.

Már ekkor tudni lehetett, hogy az átmeneti zárva tartásra kárhoztatott kis posták újranyitásának az lesz a feltétele, hogy az érintett önkormányzatok is beszálljanak az üzemeltetés költségeibe.

Nos, ekkor Vác városvezetése – szánalmas szokásához híven – azt a taktikát választotta, hogy toporzékolt, politikai hisztériázott, piár tüntikézett egy sort. Amiből nagyjából azt lehet kiolvasni, hogy valójában lehetőséget láttak itt egy újabb kis helyi kormányellenes hangulatkeltésre, elfedve, hogy valójában valószínűleg fognák a közpénzt más, sokkal homályosabb célokra. Merthogy a kis posta fenntartása egy elég egyértelmű fontosság, szemben egyes vezetők rendkívüli jutalmazásával, haverok pénzzel is járó díjazásával, más csókosok kedvezményes lakásbérleti joghoz juttatásával – na ezeken bőven lehetne spórolni városi rezsire.

Visszatérve a kisposta újranyitásához zöld utat adó rendkívüli üléshez, újra elővehetjük a harmadik sorszámú alpolgármester, Ferjancsics László önkormányzati politikai állásfoglalást kierőszakoló blöffjét.

Ezt akkor, egy olvasónk levelét közölve így kommentáltuk, és ezt ma is tartjuk:

»Vác város csak ideig-óráig félrevezethető, lenézhető, vegzálható lakossága tiltakozik minden olyan, a Matkovich-rezsim által hozott intézkedés, döntés ellen, amely a magyar, közelebbről a városunkban élő emberek terheit tovább növeli, valamint a befizetett közterhek dacára az önkormányzati feladatokat vagy azok finanszírozását a lakosságra hárítja…«