EGY GÖDI SZÉKHELYŰ VÁLLALKOZÁS PÉLDAADÁSA TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSBÓL

Számos cég van Vácott és környékén, a szomszédos kisebb-nagyobb településeken is, amelyek hosszabb idő óta folyamatosan csatlakoznak karitatív akciókhoz vagy éppen maguk kezdeményeznek ilyeneket, magyarán példát mutatnak társadalmi felelősségvállalásból. Amire – mint az a köztársasági elnök újévi köszöntőjében ugyancsak elhangzott – az előttünk álló időben különösen nagy szükség lehet. Hiszen a szomszédban továbbra is háború dúl, ezzel összefüggésben pedig Európa-szerte energiaválság van és súlyos infláció.

A bevezetőben említett vállalkozás a gödi székhelyű Új Ház Centrum, a cég legutóbb az óév utolsó napjaiban számos rászoruló családnak juttatott tüzelőanyagot olyan mennyiségben, hogy a legnehezebb időszakban megoldhassák a fűtési gondjukat.
Idézni való a cég ügyvezetőjének, Juhász Attilának az ezzel kapcsolatos bejegyzése, amely a társadalmi felelősségvállalás indíttatásának és aktualitásának igazán frappáns összefoglalása is egyben:

„Nem volt egy egyszerű év mögöttünk. Ilyenkor végig gondolom, hogy mi minden történt velem idén, aztán ezt inkább feladom, hogy leírjam, mert nehéz lenne néhány sorban ezt megfogalmaznom, egészen biztosan túl hosszú lenne ez a poszt.

A munkatársaimnak azt szoktam mondani, hogy kizárólag azzal foglalkozzunk, amire mi tudunk hatással lenni. Arra biztosan nem, hogy miként alakulnak az energiaárak, a forint
árfolyama, az infláció, sajnos az sem rajtunk múlik, hogy meddig marad velünk a szomszédunkban a háború…
Ami viszont rajtunk múlik, hogy egy pillanatra se felejtsük el az értékrendünket, tartsuk meg a lelkesedésünket, a pozitív hozzáállásunkat, és az emberségünket akármilyen helyzet vesz bennünket körül.

Az év utolsó napjaiban a Gödi Alapszolgáltatási Központ valamint a Lámpás 92 Alapítvány ajánlásával örömmel segítettünk 15 jellemzően sokgyermekes, nehéz anyagi
körülmények között élő gödi családnak azzal, hogy tüzelőanyagot biztosítottunk a számukra, így csempészve a következő hetekben egy kis melegséget az otthonokba.
Ezzel a pozitív hírrel kívánok minden kedves barátomnak és ismerősömnek békés, boldog, új esztendőt…
Csak pozitívan!!!”