CSAK KÖZADAT LEKÉRÉSÉVEL ÁRULTÁK EL A VÁROSVEZETŐI UTAZGATÁS ÁRÁT – A KIRUCCANÁS EGYMILLIÓBA FÁJT AZ ADÓFIZETŐKNEK

Az üvegzsebet ígérő váci városvezetés saját elhatározásából eddig még nemigen számolt be önmagától a saját magukra fordított költéseiről (különösképpen a luxusaikról), az üvegzseb három éve annyira áttetsző volt ezidáig, hogy szinte soha, sehol sem lelik nyomát a váci választók. Most viszont kiderült – ÉS CSAK EGY KÖZADAT LEKÉRÉSE SORÁN! –, hogy két városvezető és a népes küldöttsége EGYMILLIÓÉRT utazgathatott a város pénzén. 

Erik Pauly polgármester, Severin Graf polgármester, a városvezetés további képviselői, a Váci Partnerségi Bizottság tagjai, a Német-Magyar Társaság elnökségi tagjai és a díszvendégek, dr. Bernhard Everke este részt vettek a Donaueschinger Donauhallenben a váci Parlando színjátszó csoport előadásán és ellátogattak a szombati HerbstFestre. (Fotó: Matkovich Ilona közösségi oldala)

Mindazonáltal azért valahogy csak-csak megtudtuk, hogy a Matkovich polgármester asszonyhoz, illetve Inotay Gergely alpolgármesterhez erősen kötődő Parlando Egyesület küldöttsége – mint kulturális csatolmány – is kegyből velük tarthatott

a szeptember végi, október eleji donaueschingeni kiruccanásra, amelyről kiderült, hogy  mintegy egy millió forintba került a városnak.

A költségek számszerűen

  • Matkovich a jelek szerint nem a közös buszon utazott, hanem repülőre szállt, csaknem 300 ezer forintos jeggyel – legalábbis ez áll egy vonatkozó közadat kérésként megkapott kimutatásban,
  • a buszköltség meg ugyanezen táblázat szerint 700 ezer forintot tett ki, úgy, hogy nem tudjuk az utazó létszámot.

Tehát rögzítsük: a polgármester EGYEDÜL repült, a küldöttség buszozott.

Közadatként lekért dokumentum, amelyben a magas szakmaiságra jellemzően két személy nevét írták rosszul

Az úttal kapcsolatban – a költségén kívül – már csak a hasznossága kérdőjelezhető meg jobban, bizonyos fotók tanúsága szerint koccintgatásról-smúzolásról és a Parlando promózásáról volt szó mindösszesen – ez pedig még kapcsolatépítésnek, udvariaskodásnak is langyos.

Az utazással jutalmazott „kultúrcsoport” kiválasztásáról

Szánalmas, hogy a városvezetés két „kóristája” pont egy olyan egyesületnek kedvezett, amelyhez nagyon erős rokoni, baráti szálak kötik őket, Inotayék történetesen fullcsaládilag „parlandósok”, s lám mit hoz a véletlen!? Hát nem pont erre a művészeti csoportra esett a városháza választása!

Persze elegánsabb lenne ilyen esetekben széles körben meghirdetni a lehetőséget, s elárulni, milyen releváns szempontok alapján áll(t) össze egy-egy küldöttség, mármint őszintén, az uram-bátyám osztozkodáson túlmenően, de ez az elegancia tán sosem volt sajátja ennek a vezetésnek.

A kérdések minden valószínűség szerint ez esetben is költőiek maradnak, esetleg rácuppan e témára is a kommunikációs siserehad, és elkezdenek visszafelé mutogatni, vádaskodni, szerecsent mosdatni, de kábé ezért is tartják őket. A baloldal azt a rojtosra játszott nagylemezt szereti ilyenkor feltenni mindig, amikor rajtakapjuk őket a luxuson, amit a választások előtt és azóta is: bizony az Összefogás előtti „átkosban” is valamely képviselő közpénzből repülgetett egykoron!

(Abból látszik, hogy mekkora egetverő hazugság az egész részükről, mert sohasem merték perre vinni az ügyet, hiszen ők tudhatják a legjobban, hogy ez az állítás nem állna meg semmilyen bíróság előtt.)

„Nyílt levél a városházi Donaueschingenbe utazó küldöttség költségeiről” október 12-én kelt cikkünkben feltett kérdéseinkre a helyi demokráciánk még nagyobb dicsőségére újfent nem válaszoltak, úgyhogy csak a fenti közadatkéréssel „válaszoltak”, amennyiben válasz az, amit a honlapon is feltüntethettek volna az üvegzseb-ígéretük jegyében.

***

Matkovich Ilona „ELŐTERJESZTÉSE Vác Város Önkormányzat Emberi Kapcsolatok Bizottsága 2022. december hónap 5. napi ülésére (4. oldal)”, amelyben beszámol e „nagyon tartalmas” utazásáról

***

A Parlando elvitte a váci hejfolklórt és a multikultit Donaueschingen-be