A VÁROSVEZETŐK ÉV VÉGI JUTALMÁT KIFOGÁSOLJA VÁCOTT A MI HAZÁNK MOZGALOM HELYI SZERVEZETE

Felháborítónak tartja a váci városvezetők év végi jutalmazását a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete.

A párt szerint már az is fölösleges, hogy a harmincezres városnak három alpolgármestere legyen, azt pedig végképp elítélik, hogy egyikük több százezres jutalmat kapjon akkor, amikor városi intézményeket kell ideiglenesen bezárni.

  • Év végéig biztosan nyitva marad a váci uszoda – miután a több mint húszmillió forintot biztosít a városnak az intézmény rezsiköltségeire.
  • A városban azonban több kulturális intézmény is bezár a téli időszakban és egyelőre bizonytalan, hogy mikor nyitják újra ezeket.

Ilyen körülmények között a Mi Hazánk Mozgalom helyi szervezete elítéli, hogy a városvezetők év végi jutalmat kapjanak.

„Már többször hangot adtunk annak, hogy a harmadik alpolgármester jelenléte nem is szükséges a városban – hangsúlyozta dr. Csereklye Krisztina a Mi Hazánk Mozgalom nevében. Az ilyen jellegű jutalmazása meg egyenesen felháborító, miközben a városi polgároknak nemcsak a megélhetés, de a rezsijüknek a kifizetése is gondot okoz.”

Vácott a baloldali városvezetés az elmúlt időszakban többször is törvénysértő módon járt el a közbeszerzéseknél, munkavédelmi hiányosságok miatt pedig a városháza felújítását végző céget is megbüntették – emlékeztetett Szabó Csaba, a helyi Fidelitas elnöke. Véleménye szerint a baloldali városvezetés mindent megtett azért, hogy a városnak ne legyen egy nyugodt éve. Nem a városért dolgoztak, hanem saját maguknak próbálták a mindennapjaikat jobbá tenni.

A városban Matkovich Ilona polgármester mellett három alpolgármester is dolgozik, egyikük, akárcsak a polgármester, több százezer forintos év végi jutalmat kap idén.